Ο Παν. Λαφαζάνης, σχολιάζοντας την ομιλία Τσίπρα αλλά και τη στάση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην κρίση στα Ίμια, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«H στάση της τουρκικής ακτοφυλακής δεν είναι ”ανεύθυνη”, όπως είπε ο Τσίπρας στην ομιλία του στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, αλλά απολύτως σχεδιασμένη και με στρατηγική επεκτατική σκόπευση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανεύθυνη είναι, αντίθετα, για την Ελλάδα η πολιτική γονυκλισίας, στρεψοδικίας και υποτέλειας που εφαρμόζει ο ίδιος ο Τσίπρας και η κυβέρνηση του.

Αποτελεί τραγωδία για την χώρα ότι σε μια πολύ κρίσιμη φάση ανακατατάξεων ισχύος αλλά και συνόρων στην περιοχή μας, η Ελλάδα έχει μια κυβέρνηση καρέκλας, ψεύδους και απεριόριστης υποτέλειας, η οποία είναι ανίκανη να προασπίσει και τα πιο στοιχειώδη εθνικά συμφέροντα.

Είναι θλιβερό αλλά την ώρα που η εθελόδουλη κυβέρνηση Τσίπρα προσφέρει στρατιωτική βάση στις ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη, εγκαθιστά στην θαλάσσια περιοχή του Έβρου προνομιακό στρατηγικό σταθμό μεταφόρτωσης αμερικανικού αερίου με προορισμό την Ευρώπη και μετατρέπεται σε ”βαποράκι” των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην FYROM, στην Σερβία και στα Δυτικά Βαλκάνια για την ένταξη τους στους ευρωατλαντικούς πολιτικοστρατιωτικούς σχεδιασμούς, την ίδια ώρα οι ΗΠΑ, προς ανταμοιβή των υπηρεσιών του Τσίπρα, λαμβάνουν όχι απλώς ουδέτερη αλλά άδικη και φιλοτουρκική θέση στη νέα κρίση των Ιμίων, το ΝΑΤΟ κλείνει προκλητικά το μάτι στις Τουρκικές θέσεις, ενώ η ΕΕ περιορίζεται σε αόριστες λεκτικές αντιδράσεις, οι οποίες δεν βρίσκουν καμιά συνέχεια με την λήψη μέτρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποτελεί ειρωνεία και επιβεβαίωση υποκρισίας ότι σύσσωμη η Δύση θωπεύει την Τουρκία, όταν την ίδια ώρα επιβάλλει για ιμπεριαλιστικούς και μόνο πολιτικούς λόγους άδικες και εξουθενωτικές κυρώσεις σε άλλες χώρες, όπως, για παράδειγμα, την Ρωσία, την Συρία, την Βενεζουέλα, τις οποίες δυστυχώς κατά απαράδεκτο και εθνικά ασύμφορο τρόπο εφαρμόζει και η ελληνική αποικία.

Αυτήν την ώρα, η Ελλάδα χρειάζεται μια βαθιά δημοκρατική ανατροπή για μια νέα αντιμνημονιακή πορεία και μια νέα ανεξάρτητη πολυδιάστατη στρατηγική διεθνών πολιτικών οικονομικών σχέσεων, μακριά από την υποτέλεια στους ευρωατλαντικούς θεσμούς.

Αυτήν πολυδιάστατη στρατηγική είχα ξεκινήσει ως υπουργός Ενέργειας, με πρώτο βήμα την συμφωνία για τον αγωγό με ρωσικό φυσικό αέριο και την ένταξη της Ελλάδας στην αναπτυξιακή Τράπεζα των ΒRICS.

Αν η ρεαλιστική αυτή στρατηγική κατεύθυνση είχε υλοποιηθεί, αναπτυχθεί και εμπλουτιστεί, τώρα η θέση της Ελλάδας θα ήταν πολύ πιο διαφορετική και πολύ πιο ισχυρή στην περιοχή για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά απειλές και κινδύνους και να συνεισφέρει θετικά στην ειρήνη, την συνεργασία και την σταθερότητα.

Η Ελλάδα των μνημονίων και των εθελόδουλων πολιτικών ηγεσιών, η Ελλάδα του ΝΑΤΟ, του ευρώ και του αμερικανοϊσραηλινού άξονα είναι μια Ελλάδα καταδικασμένη να υφίσταται ταπεινώσεις, ξεπούλημα, οπισθοχωρήσεις και ήττες, που θα θέσουν σε κίνδυνο ακόμα και την επιβίωση της.

Η ανατροπή γίνεται υπόθεση ύπαρξης και προοπτικής για την χώρα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης