Έντονος ήταν ο διάλογος μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και του επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτη Λαφαζάνη, κατά την παράδοση της τρίτης και τελευταίας διερευνητικής εντολής το μεσημέρι της Πέμπτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Λαφαζάνης τόνισε στον κ. Παυλόπουλο: «Πρέπει να τηρηθεί το Σύνταγμα και οι νόμοι όσον αφορά το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, κανένας δεν είναι πάνω από το Σύνταγμα, ούτε οι πρόεδροι των κομμάτων, ούτε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

«Ήρθα να παραδώσω την εντολή. Αξιοποιήθηκε. Μπορεί να μην έβγαλε κυβέρνηση, είδαμε όμως τους εκπροσώπους σχεδόν όλης της ελληνικής κοινωνίας. Πάνω απ’ όλα είναι το Σύνταγμα και ο ελληνικός λαός. Δεν είναι οι αρχηγοί ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πάνω από το Σύνταγμα. Νομίζω ότι σ’ αυτή τη βάση πρέπει να υπάρξει ευρεία συνεννόηση ώστε να πάμε σε εκλογές και να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός τηρώντας το πνεύμα και το γράμμα του Συντάγματος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος διαβεβαίωσε ότι θα τηρήσει το Σύνταγμα και ότι μετά την συνάντησή τους θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τους πολιτικούς αρχηγούς, κάτι που φαίνεται ότι δεν ικανοποίησε τον κ. Λαφαζάνη, γιατί αμέσως σημείωσε: «οι μεγαλύτερες εκτροπές, αντισυνταγματικές και αντιδημοκρατικές, γίνονται στο όνομα της τήρησης του Συντάγματος και στο όνομα της Δημοκρατίας. Και εν, πάση περιπτώσει, εγώ δεν ξέρω να γράφει το Σύνταγμα για τηλεφωνικές επικοινωνίες. Το Σύνταγμα γράφει για συσκέψεις αρχηγών κομμάτων. Το Σύνταγμα λέγει για φυσική συνάντηση των πολιτειακών παραγόντων. Αν ήταν να υποκατασταθούν όλα αυτά με το τηλέφωνο, νομίζω ότι θα κάνουμε πολύ μεγάλο λάθος». Ο Πρόεδρος της “Λαϊκής Ενότητας” πρόσθεσε ότι «υποτιμάμε παρά πολλά πράγματα και κυρίως, την ανάγκη να μιλάνε οι άνθρωποι και οι πολιτειακοί παράγοντες μεταξύ τους. Να έχουν ζωντανή επικοινωνία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον έντονο διάλογο ολοκλήρωσε ο κ. Παυλόπουλος δηλώνοντας: «Να είστε βέβαιος ότι θα τηρήσω το Σύνταγμα. Σας ευχαριστώ πολύ».

«Αυτό είναι. Θα το δούμε. Κι εγώ σας ευχαριστώ», πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης.

Ο διάλογος του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας:

Δηλώσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον Προκόπη Παυλόπουλο:

Η είσοδος του κ. Λαφαζάνη στο Προεδρικό Μέγαρο:

Αντίστροφη μέτρηση για την προκήρυξη των πρόωρων εθνικών εκλογών

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την προκήρυξη των εκλογών και τη συγκρότηση της υπηρεσιακής κυβέρνησης, μετά την παράδοση και της τελευταίας διερευνητικής εντολής από τον κ. Λαφαζάνη στον κ. Παυλόπουλο.

Παρά τις έντονες ενστάσεις της αντιπολίτευσης, προεξαρχούσης της Ν.Δ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν προτίθεται να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, πιθανότατα να περιοριστεί σε τηλεφωνικές επαφές, κατά τις οποίες θα επικυρωθεί το άκαρπο της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών και θα συμφωνηθεί η συγκρότηση της υπηρεσιακής Κυβέρνησης, με πρωθυπουργό την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.

Πιθανή θεωρείται, σύμφωνα με πληροφορίες, η συμμετοχή των κ.κ. Πέτρου Μολυβιάτη, Αντώνη Μανιτάκη και Γιώργου Χουλιαράκη στο κυβερνητικό σχήμα.

Πηγή φωτό: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης