Aρνητική ως προς το φερόμενο αίτημα παράτασης της αποπληρωμής των επόμενων ελληνικών δανειακών δόσεων προς το ΔΝΤ είναι διατεθειμένη να κλείσει η επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

«Το Ταμείο είχε δώσει αυτό το δικαίωμα σε δύο χώρες που ήταν αναπτυσσόμενες, αλλά μιλάμε για 30 χρόνια πριν. Το Ταμείο έχει κανόνες και δεν έχει δεχθεί ποτέ άλλοτε τέτοιο αίτημα από μια προηγμένη χώρα και ελπίζω πως δεν θα είναι η Ελλάδα που θα το πράξει. Προσωπικά, δεν θα υποστήριζα αυτό το αίτημα», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Λαγκάρντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αυτήν της τη δήλωση στο Bloomberg ΤV, η κ. Λαγκάρντ έπαυσε οριστικά τα σενάρια του τελευταίου διαστήματος, ειδικότερα μετά το δημοσίευμα των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο η ελληνική κυβέρνηση είχε πρόθεση να ζητήσει παράταση χρόνου για την αποπληρωμή μιας δόσης προς το ΔΝT.

Το Bloomberg τονίζει επίσης ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης με e-mail ξεκαθαρίζει ότι ποτέ δεν ζήτησε από το ΔΝΤ να καθυστερήσει η δόση τονίζοντας ότι πρόκειται για ψεύδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης