Σε συνέντευξή της στην ελβετική εφημερίδα Le Temps η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ τονίζει πως κάποιου είδους αναδιάρθρωση του χρέους, αντί διαγραφής, θα μπορούσε να δώσει τη δυνατότητα στην Ελλάδα να διαχειριστεί το «μη βιώσιμο» χρέος της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο «δεν μιλά για διαγραφή» του ελληνικού χρέους και πιστεύει πως μιας μορφής αναδιάρθρωσή του θα μπορέσει να το καταστήσει εκ νέου βιώσιμο, δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ, κι ενώ το ΔΝΤ έχει καταστήσει σαφές πως δεν πρόκειται να συμβάλει χρηματοδοτικά στο νέο πρόγραμμα στήριξης εάν οι ευρωπαίοι εταίροι δεν αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε το χρέος να καταστεί βιώσιμο.

«Μιλάμε για ημερομηνίες ωρίμανσης, μειώσεις επιτοκίων και για περίοδο χάριτος στην αποπληρωμή για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Δεν αναφερόμαστε σε διαγραφή του χρέους», συνέχισε η επικεφαλής του ΔΝΤ.

«Η συζήτηση για διαγραφή του χρέους δεν άνοιξε ποτέ», προσέθεσε, εκτιμώντας πως δεν χρειάζεται καν να ανοίξει «εάν όλα πάνε καλά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέντευξη δεν γίνεται αναφορά στο εάν το Ταμείο θα δώσει τελικά νέα δανειακή βοήθεια στην Ελλάδα, με την κ. Λαγκάρντ να επαναλαμβάνει ωστόσο πως αυτή τη στιγμή το χρέος δεν είναι βιώσιμο. «Πιστεύω ότι κανένας πια δεν λέει το αντίθετο», σημείωσε, σε ένα μήνυμα προς τους εταίρους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης