Για μια ιδιαίτερη περίοδο, για μια δύσκολη περίοδο, μια ιστορική περίοδο για τη χώρα έκανε λόγο σήμερα σε δηλώσεις του από τα Περτουλιώτικα Λιβάδια, στο πλαίσιο του 38ου ανταμώματος Σαρακατσαναίων, ο γραμματέας της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης.

«Η Νέα Δημοκρατία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όλοι οι βουλευτές που βρεθήκαμε εδώ σήμερα, στέλνουμε ξεκάθαρα, ένα μήνυμα: είμαστε στο πλευρό των ανθρώπων που παράγουν, που δραστηριοποιούνται, που αγαπούν την πατρίδα, τη σέβονται, που τιμούν την παράδοση, καλλιεργούν ιδανικά και αρχές για αυτούς και τις οικογένειές τους. Είμαστε δίπλα τους γιατί πιστεύουμε ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι ενωμένη, οι Έλληνες πρέπει να προχωρήσουν αγκαλιασμένοι και να εμπιστευτούμε τις πραγματικά αστείρευτες δυνάμεις του ελληνισμού. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης” ανέφερε ο κ.Αυγενάκης, ενώ αναφέρθηκε και στην πρόσφατη συμφωνία με την ΠΓΔΜ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Ζούμε μόλις μία εβδομάδα μετά από αυτή την κατάπτυστη συμφωνία που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας, ο κ. Κοτζιάς και ο κ. Καμμένος. Ένα τους λέμε: ότι η ιστορία δεν αλλοιώνεται όσες υπογραφές και αν βάλουν, όσες συμφωνίες και αν κάνουν. Εμείς ως Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσουμε αυτή την κατάπτυστη συμφωνία. Είμαστε δίπλα στον ελληνικό λαό που ανησυχεί. Και ζητάμε εδώ και τώρα εκλογές, εθνικές εκλογές, έτσι ώστε, να αλλάξει το συντομότερο δυνατό πολιτική σελίδα η χώρα μας και να βρει ξανά το βηματισμό της και το χαμόγελο να επιστρέψει στα χείλη και στα πρόσωπα των Ελλήνων πολιτών”.

Τέλος, είπε ότι, «χαιρετίζουμε το 38ο Πανελλήνιο Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων, μια διοργάνωση που κάθε χρόνο στέφεται με επιτυχία».

Το αντάμωμα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφιερωμένο «Στον Σαρακατσάνο Μακεδονομάχο καπετάν Κώστα Γαρέφη», ήταν το 38ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων, που πραγματοποιήθηκε στα Περτουλιώτικα Λιβάδια, στο Νομό Τρικάλων, σε υψόμετρο 1150 μέτρων και περιελάμβανε τριήμερες εκδηλώσεις. Σήμερα Κυριακή, μέρα αποκορύφωσης των εκδηλώσεων, μετά τον καθιερωμένο αγιασμό, τους χαιρετισμούς και τις βραβεύσεις, παρουσιάστηκε δρώμενο με θέμα: «Ο καπετάν Κώστας Γαρέφης στα καλύβια του Καραφυλιά και ο θάνατός του» καθώς και χοροί από τους συλλόγους Σαρακατσαναίων. Να σημειώσουμε πως στο 38ο αντάμωμα Σαρακατσαναίων συμμετείχε και το τμήμα αναβίωσης Μακεδονικού Αγώνα με στολές Μακεδονομάχων της Παμμακεδονικής Ένωσης Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος-Αυστραλίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης