Έκκληση απεύθυνε ο Λευκός Οίκος και στις δυο πλευρές, Ελλάδας και δανειστών, να τα βρουν, ζητώντας «μεγαλύτερη ευελιξία», ώστε να επιτευχθεί συμφωνία και να αποφευχθούν «αχρείαστες αναταράξεις» στις διεθνείς αγορές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την παρέμβαση την έκανε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ ύστερα από ερώτηση ειδικά για τη στάση του ΔΝΤ, επισημαίνοντας πως είναι ξεκάθαρο ότι το Ταμείο έχει ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση, μεταδίδει ανταπόκριση στην εφημερίδα «Καθημερινή».

Ο Τζος Έρνεστ, ερωτηθείς για το τι εννοούσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου όταν είπε από τη Δρέσδη, όπου συνεδρίασαν οι υπουργοί Οικονομικών των G7, ότι όλες οι πλευρές πρέπει να δείξουν «μεγαλύτερη ευελιξία», διευκρίνισε: «Αυτό που εννοούσε είναι ότι είναι ξεκάθαρα προς το συμφέρον όλων των μερών να λύσουν τις διαφορές τους και να φτάσουν σε μια συμφωνία που να μην προκαλεί αχρείαστη αναστάτωση στις αγορές, αυτό δεν είναι προς το συμφέρον κανενός».

Στην ερώτηση εάν η «μεγαλύτερη ευελιξία» θα μπορούσε να περιλαμβάνει τη χαλάρωση των πληρωμών της Ελλάδας ή και να την επαναδιαπραγμάτευσή τους, απάντησε: «Είναι ξεκάθαρο ότι το Ταμείο είναι μέρος των διαπραγματεύσεων, ότι διεθνείς οργανισμοί όπως το ΔΝΤ έχουν να διαδραματίσουν έναν ρόλο. Το ΔΝΤ έχει προσφέρει σημαντική βοήθεια στην Ελλάδα. Αυτό που προτρέπει ο κ. Λιου είναι όλες οι πλευρές να φτάσουν μαζί σε μια συμφωνία που θα αποφεύγει αχρείαστη αστάθεια στις αγορές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως πρόσθεσε, ελπίζει «ότι όλες οι πλευρές θα μπορέσουν να καθίσουν κάτω με καλή πίστη και να φτάσουν σε μια συμφωνία που να καλύπτει τις ανησυχίες τους».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης