Στην πλατεία Κοτζιά, ενώπιον υποστηρικτών του κόμματός του μίλησε το απόγευμα της Πέμπτης ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών τάχθηκε υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα για να διεκδικήσει η πατρίδα κάτι καλύτερο και προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που υπερισχύσει το «όχι», αυτό θα σημάνει καταστροφή και διχασμό.

«Η ελπίδα, σε αυτές τις ιστορικές στιγμές, είναι στο εθνικά υπεύθυνο ΝΑΙ. Η καταστροφή, στο εθνικά ανεύθυνο ΟΧΙ. Πάνω στα αποκαΐδια μίας εθνικής τραγωδίας, πάνω στα αποκαΐδια της μαζικής φτωχοποίησης σε ποσοστά που ούτε διανοούμαστε σήμερα, δεν θα υπάρχει ελπίδα. Μόνο αποκαΐδια. Και τότε, ο διχασμός θα είναι το βέβαιο επακόλουθο» τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οπως είπε ο Γ. Παπανδρέου, «η απάντηση στην οδύνη του ενός και πλέον εκατομμυρίου ανέργων, δεν μπορεί να είναι μία τραγωδία 2,3,4 εκατομμυρίων ανέργων, η απάντηση στο οδυνηρό 30% των συνανθρώπων μας που ζουν στα όρια της φτώχιας, δεν είναι να γίνουν 60%, 70%, η απάντηση στην ύφεση 25% τα τελευταία έξι χρόνια, δεν μπορεί να είναι κι ύφεση 30%, άμεσα, σε ένα χρόνο. Η απάντηση στο μειωμένο εισόδημα, δεν μπορεί ποτέ να είναι το κλείσιμο των τραπεζών, οι περιορισμοί αναλήψεων ή το κούρεμα καταθέσεων. Ούτε τελικά, η απώλεια των κόπων μιας ζωής και μηδέν εισόδημα. Η απάντηση στη μειωμένη σύνταξη, δεν είναι ελάχιστη ή καθόλου σύνταξη. Η απάντηση στην ανέχεια πολλών, δεν είναι η ανέχεια όλων. Γιατί εκεί οδηγούμαστε».

Πήρα αποφάσεις για να μην φτάσουμε ως εκεί. Δεν μετανιώνω. Θα τις ξανάπαιρνα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στη θητεία του υποστήριξε: «Ποτέ δεν σκέφθηκα να κάνω επαναστατική γυμναστική στην πλάτη του Ελληνικού λαού. Γνώριζα, ήξερα τι θα πει πραγματική οικονομική καταστροφή, χρεοκοπία και γενικευμένη πτώχευση. Πήρα αποφάσεις για να μην φτάσουμε ως εκεί. Δεν μετανιώνω. Θα τις ξανάπαιρνα».

Επεσήμανε ακόμη ότι «ποτέ άλλοτε η Ελλάδα δεν ήταν τόσο απομονωμένη διεθνώς όσο είναι σήμερα. Και η απομόνωση σημαίνει αδυναμία – όχι δύναμη».

Ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ τόνισε πως «όσοι θα έσκιζαν τα μνημόνια, πρότειναν τελικά στους εταίρους μας επέκταση του μνημονίου και στη συνέχεια, μόλις χθες, νέο τρίτο μνημόνιο» και πρόσθεσε: «Όλες οι ελπίδες που στήριξαν οι πολίτες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, διαψεύστηκαν μέσα σε πέντε μήνες».

Ο Γ. Παπανδρέου κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα «έστω και τώρα να αντιληφθεί ότι είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων, ακόμη και αυτών που δεν τον ψήφισαν. Να πάψει να κάνει επιλογές ως Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Το ζητούμενο δεν είναι να διασφαλίσει την Ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε και το δικό του αύριο, πολώνοντας τον ελληνικό λαό».

Φωτογραφίες: Eurokinissi/ Αντώνης Νικολόπουλος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης