Συνέντευξη Τύπου για την Ελλάδα και την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων έδωσε σήμερα το πρωί από το Στρασβούργο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Το μπαλάκι βρίσκεται στην ελληνική πλευρά, περιμένουμε τις προτάσεις της Αθήνας», το μήνυμα του Μ. Σουλτς προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη ΤσίπραΟ κ. Σουλτς τόνισε πως «το μπαλάκι βρίσκεται στην ελληνική πλευρά», επισημαίνοντας ότι η Ευρώπη αναμένει να ακούσει τα όσα έχει να πει σήμερα η Αθήνα στις συνεδριάσεις του Eurogroup και της έκτακτης Συνόδου Κορυφής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
«Περιμένουμε τις προτάσεις από την ελληνική κυβέρνηση. Αφού απέρριψε τις θέσεις των 18 κρατών-μελών της Ευρωζώνης, πρέπει να επανέλθει» είπε, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα πως «αυτοί που θέλουν να διαλύσουν την Ευρωζώνη κάνουν λάθος».

Αναφορικά με το δημοψήφισμα, ο Γερμανός αξιωματούχος τόνισε ότι «δεν θα πρέπει να υποτιμάται το γεγονός ότι ο ελληνικός λαός είπε ΟΧΙ».

«Είναι κάτι πολύ σοβαρό, κάτι που πρέπει να σκεφτούμε. Η μία ερμηνεία είναι ότι πλέον τα βάσανα του ελληνικού λαού είναι ανυπόφορα. Αυτό πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν» ανέφερε, προσθέτοντας ότι «το Grexit δεν μπορεί να αποτελεί στόχο της Ευρώπης».

Νωρίτερα για το ίδιο θέμα μίλησε και ο επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος προανήγγειλε ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία σήμερα, καθώς «δεν μπορεί να δοθεί λύση σε μια ημέρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης