“Στη νέα εκπαιδευτική πραγματικότητα, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί καλούνται να γίνουν ενεργοί συμμέτοχοι της μαθησιακής διαδικασίας, να προσαρμόζουν τα νέα μέσα στις δικές τους μαθησιακές ανάγκες και να αποκτούν ένα συμμετοχικό ρόλο παραγωγής του δικού του εκπαιδευτικού μιντιακού υλικού”. Αυτά υπογράμμισε μεταξύ άλλων σήμερα ο κ. Δημήτρης Μπαξεβανάκης, υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην επίσημη τελετή βράβευσης του διαγωνισμού «Κάν’ το ν’ ακουστεί 2018» στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Τρικκαίων. Μέσα από τέτοιες καινοτόμες εκπαιδευτικές πρακτικές, βιωματικής προσέγγισης της γνώσης μπορούν οι μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης να αναπτύξουν καλύτερα μηχανισμούς κατανόησης και παραγωγής λόγου, να συνεργαστούν, να αποκτήσουν διευρυμένες δυνατότητες αυτό- έκφρασης και οπτικοακουστικής συνείδησης, σημείωσε επίσης ο υφυπουργός Παιδείας.

Η σημερινή εκδήλωση δεν αποτελεί απλά μια βράβευση όσων έργων διακρίθηκαν αλλά μια ευκαιρία να συγχαρούμε την ενεργητική μάθηση και κοινωνική συμμετοχή όλων, πρόσθεσε, για να καταλήξει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

” Συγχαίρουμε τα σχολεία που συμμετείχαν, τους εκπαιδευτικούς που καθοδήγησαν τους μαθητές και τα μέλη της επιτροπής που αξιολόγησαν τις ψηφιακές δημιουργίες. Πρωτίστως όμως συγχαίρουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες που συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν πρωτότυπα οπτικοακουστικά μηνύματα και μέσω της παραγωγικής διαχείρισης των νέων τεχνολογιών, όπως είναι το διαδικτυακό ραδιόφωνο, να μετατραπούν από παθητικοί δέκτες σε κριτικούς αναγνώστες, κοινωνούς της πληροφορίας και επικοινωνιακά εγγράμματους ανθρώπους”.

Ο κ. Μπαξεβανάκης φιλοξενήθηκε και σε ζωντανή διαδικτυακή εκπομπή των μαθητών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης