Συζήτηση για τις ευρωεκλογές και τις προτεραιότητες της Ελλάδας ώστε να αποκτήσει τη χαμένη της αξιοπρέπεια στην Ευρώπη, είχε η υποψήφια Ευρωβουλευτής με την «Ελιά-Δημοκρατική Παράταξη», Μαρία Παπαϊωάννου-Σφαέλου, με τη δημοσιογράφο Χριστίνα Τσόρμπα στον τηλεοπτικό σταθμό «ΒΕΡΓΙΝΑ».

Όπως υποστήριξε η Μαρία Παπαϊωάννου-Σφαέλου «οι στόχοι μου ως υποψήφια ευρωβουλευτής με την Ελιά-Δημοκρατική Παράταξη, είναι να αλλάξουμε την Ευρώπη με στροφή στον άνθρωπο. Σαν Μακεδονίτισσα που είμαι, έχω στο αίμα μου το μακεδονικό θάρρος που μου δίνει δύναμη να αγωνιστώ για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η θέση μου είναι ότι πρέπει να κάνουμε συμμαχίες με τις χώρες του Νότου και η κάθε χώρα να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματά της. Η Ελλάδα πρέπει να αξιοποιήσει τα προϊόντα της, τον πρωτογενή τομέα, τη γη και τη θάλασσά της και να διεκδικήσουμε κονδύλια γι’ αυτά. Μόνο με την εκμετάλλευση των στρατηγικών πλεονεκτημάτων μας θα επιτύχουμε ανάπτυξη».

Επίσης τόνισε ότι «επιδιώκω να ενισχύσω την ελληνική ευρωομάδα πιστεύοντας ότι ο καθένας μας έχει προσωπική ευθύνη για το μέλλον. Πλέον, δεν μπορεί κανείς να λέει ότι κάποιος άλλος αποφάσισε χωρίς αυτόν γι’ αυτόν, διότι η δύναμη είναι στα χέρια μας την 25η Μαΐου. Πρέπει να στηριχτούμε στην ιστορία και της ρίζες μας, να εξυψώσουμε την Παιδεία και τα πανεπιστήμιά μας, ώστε να αποδίδουν μορφωμένους ανθρώπους με αξίες και ιδανικά.

Και επιτέλους, έχουμε την υποχρέωση να καταλάβουμε ότι οι ευρωβουλευτές δεν μπορούν να είναι άλλο διακοσμητικά στοιχεία. Πρέπει να λέμε και ΟΧΙ όταν κάτι δεν συμφέρει τη χώρα μας. Πάνω απ’όλα είναι η Ελλάδα και οι πολίτες της».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης