Την «πόρτα» τριών προσώπων χτυπά, σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής.

Η πρώτη αφορά στο βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Μίχο ο οποίος είχε κάποια… κενά με το Πόθεν Έσχες του για την περίοδο του 2012. Ο βουλευτής το κατέθεσε εκ νέου ωστόσο φαίνεται πως και πάλι υπήρξε… μαύρη τρύπα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι η επιτροπή του ζήτησε, και μάλιστα επανειλημμένα, διευκρινίσεις για μία εταιρεία που είχε αλλά ο κ. Μίχος δεν προσκόμισε επιπλέον στοιχεία.

Φωνή βοόντως εν τη ερήμω

Παράλληλα, ο εισαγγελέας απευθύνθηκε στην Επιτροπή και απαίτησε πληροφορίες για λογαριασμούς του πρώην βουλευτή Αλέξη Μητρόπουλου στο εξωτερικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έναν λογαριασμό έχω με ένα ασήμαντο ποσό …» φέρεται να απάντησε ο κ. Μητρόπουλος αλλά η Επιτροπή Πόθεν Έσχες ζήτησε το άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών όχι για να δει αν υπάρχει αυτό το μικρό ποσό αλλά αν στο μεσοδιάστημα διακινήθηκαν στο συγκεκριμένο βιβλιάριο καταθέσεων μεγαλύτερα ποσά.

Στο στόχαστρο ο ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ

Επιστολή θα λάβει όπως όλα δείχνουν και ο ισχυρός άντρας του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, Σταύρος Ψυχάρης (δήλωση πόθεν έσχες υποχρεούνται να υποβάλουν και οι δημοσιογράφοι), η οποία θα αφορά στα έτη 2000-2008 καθώς αυτή την περίοδο φέρεται να μην έχει υποβάλει ούτε… μία δήλωση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ψυχάρης ξεκίνησε να καταθέτει Πόθεν Έσχες από το 2009 και μετά οπότε η Επιτροπή ζητάει να μάθει τι έγινε τα προηγούμενα χρόνια.

Μια περίοδο για την οποία γίνεται λόγος για ένα δάνειο ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ αλλά και χρήματα στο Λονδίνο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης