Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα συναντάται σήμερα ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος επισκέπτεται την Αθήνα.

Η συνάντηση με τον ΠτΔ ξεκίνησε στις 08.00 στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ το ραντεβού με τον Έλληνα πρωθυπουργό έχει δοθεί για τις 12.00 στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ό,τι συμφωνήσαμε θα το τηρήσουμε στο ακέραιο και όταν θα έρθει η ώρα, θα γίνει αυτό που πρέπει από τους εταίρους στο θέμα του χρέους» δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του με τον Ευρωπαίο επίτροπο.

«Θέλουμε η Ελλάδα να επιστρέψει στην κανονικότητα και να συνεχίσει την πορεία της. Μπορείτε να υπολογίζετε σε εμάς» τόνισε απευθυνόμενος στον ΠτΔ ο κ. Μοσκοβισί.

Ο κ. Μοσκοβισί θα έχει επίσης επαφές με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς και με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επίσκεψη συμπίπτει με την κίνηση της Αθήνας να επιχειρήσει έξοδο στις αγορές.

Μιλώντας στον σταθμό France Inter, ο κ. Μοσκοβισί εκτίμησε ότι η Ελλάδα βλέπει επιτέλους «φως στην άκρη του τούνελ της λιτότητας», σημειώνοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις που έγιναν ήταν «αναμφισβήτητα πολύ δύσκολες», αλλά «απαραίτητες».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης