«Η ρήξη θα είναι καταστροφική και απρόβλεπτη και για τους Ευρωπαίους» εκτίμησε σήμερα ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής αναφερόμενος στο σενάριο να μην επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα σε ελληνική κυβέρνηση και δανειστές.

Μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι η ρήξη θα έθετε σε κίνδυνο τη ζώνη του ευρώ: «Δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι Δεν έχουμε να χάσουμε μόνο εμείς από μια ρήξη, από ποιον θα πάρουν τα 350 δισ. ευρώ, θα μας καταλάβουν;» διερωτήθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O κ. Κουρουμπλής ανέφερε ακόμη πως «πολύ σωστά είπε ο Γιούνκερ ότι δεν γνωρίζουμε τις συνέπειες και βεβαίως θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι και σε αυτούς θα υπάρχουν συνέπειες, όχι μόνο οικονομικές και πολιτικές, αλλά στη δομή της ίδιας της Ευρώπης και στο ευρώ και να υπάρξει συνέχεια που θα προκύψει και σε άλλη χώρα».

Ο υπουργός Υγείας εκτίμησε πάντως ότι θα βρεθεί λύση διότι θα κυριαρχήσει η λογική.

«Είχαν μάθει οι Γερμανοί να δίνουν εντολές… “Μιλούσαμε με τον υπουργό και έπρεπε να πάρει το ΟΚ για το κάθε τι από την τρόικα” μού είπαν παράγοντες του υπουργείου… Αυτά τέλος» είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν θα δεχθεί η ελληνική κυβέρνηση να μας υποβαθμίσουν στο επίπεδο της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, θεωρούν ότι ζούμε πέραν των δυνατοτήτων μας είναι εκτός λογικής αυτό» πρόσθεσε ο υπουργός.

Απευθυνόμενος στους πιστωτές της χώρας ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε να «μην ταπεινώσουν το λαό, είναι μια χώρα με ιστορία και πολιτισμό… Το ’40 ο λαός ακολούθησε τη δημοκρατία και την ελευθερία».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης