Με στόχο να υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς μέχρι το βράδυ της Δευτέρας ή το αργότερο μέχρι την Τρίτη συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των θεσμών, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή πολύωρη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με τους εκπροσώπους των δανειστών. Η συνάντηση ξεκίνησε στις 15:00 το μεσημέρι και διήρκησε αρκετές ώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, είχε συνεδριάσει στο Μέγαρο Μαξίμου το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά στην οριστική συμφωνία, με τα κόκκινα δάνεια και το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών να παραμένουν τα σημαντικότερα ανοιχτά μέτωπα των διαβουλεύσεων.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές η Αθήνα παραμένει σταθερή στην θέση της για δημιουργία δημόσιου φορέα διαχείρισης των κόκκινων δανείων, με τους θεσμούς να εξετάζουν τη συμμετοχή ιδιωτών στο σχήμα αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης