Θέματα που αφορούν το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την καθαρή ενέργεια στα νησιά, όπως αυτό συμφωνήθηκε στη Βαλέτα τον περασμένο Μάιο, συζήτησαν στο περιθώριο του σχετικού Forum, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Ενέργειας, Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε και ο υπουργός Ενέργειας και Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων της Μάλτας Τζόε Μίσι.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός, μαζί με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, περπάτησε στο παλιό λιμάνι των Χανίων, όπου αρκετές φορές συνομίλησε με τουρίστες από τον Καναδά, τη Σουηδία, τη Γαλλία και την Ιταλία, οι οποίοι, στο σύνολό τους, εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους τόσο για την Κρήτη ειδικότερα όσο και για την Ελλάδα στο σύνολό της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός σε μια κυρία από τον Καναδά που του είπε, «όλα είναι καλά», της απάντησε, «και πολύ καλύτερα».

Επίσης, ο κ. Τσίπρας συνομίλησε με καταστηματάρχες της παραλιακής ζώνης του παλιού λιμανιού των Χανίων, ενώ στη συνέχεια ο πρωθυπουργός, οι βουλευτές Χανίων Παύλος Πολάκης και Βάλια Βαγιωνάκη, τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων ο γραμματέας της τοπικής οργάνωσης Ανδρέας Παπανδρέου, ήπιαν καφέ στην παραλιακή ζώνη.

Ο πρωθυπουργός δεν θέλησε να προβεί σε δηλώσεις, καθώς όπως είπε, «όλες αυτές τις ημέρες μιλάμε για το νησί, τώρα το απολαμβάνουμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης