Εξι ώρες διήρκεσε η μαραθώνια συνάντηση που είχε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με τα στελέχη της τρόικας.

Η συνεργασία των δύο πλευρών άρχισε στις 12.00 το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 18.00 το απόγευμα της Τετάρτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεγάλο αγκάθι παραμένει το Δημόσιο, ενώ απομένουν μόνο δύο ημέρες έως τη συνεδρίαση του Eurogroup στο Δουβλίνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται νέα συνάντηση Στουρνάρα-τρόικας στις 8.30 το βράδυ.

Δεν αναμένεται απόφαση για τη δόση Μαρτίου

Μήνυμα «ικανοποίησης» για την πρόοδο που σημειώνεται στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την Τρόικα έφθασε από τις Βρυξέλλες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, ανώτατος Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε πως οι «συζητήσεις με την Τρόικα στην Αθήνα προχωρούν με πάρα πολύ ικανοποιητικό τρόπο», τονίζοντας, ωστόσο, ότι δεν θα πρέπει να αναμένεται απόφαση για την επόμενη δόση των δανείων από το άτυπο Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Απριλίου στο Δουβλίνο.

Ερωτηθείς, ειδικότερα, ο αξιωματούχος, για την έγκριση της δόσης του Μαρτίου, ύψους 2,8 δισ. ευρώ, ο ίδιος αξιωματούχος απάντησε ότι δεν θα αποφασιστεί στο μεθαυριανό Eurogroup, σημειώνοντας ότι είτε η Ομάδα Εργασίας, είτε οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης, θα είναι σε θέση να λάβουν τις απαραίτητες αποφάσεις, μόλις ολοκληρωθούν ικανοποιητικά οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα. Παράλληλα, απέφυγε να προσδιορίσει τα θέματα τα οποία παραμένουν «ανοιχτά» στις συνομιλίες με την Τρόικα, λέγοντας ότι είναι ήδη γνωστά.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης