Αδιαμφισβήτητα η Αλίεβα είναι μια από τις ομορφότερες πρώτες Κυρίες του κόσμου. Εξαιρετικά όμορφη, με καλλίγραμμο κορμί, αποτέλεσμα σκληρής γυμναστικής, τραβά τα βλέμματα όπου σταθεί και όπου βρεθεί. Φυσικά, όχι μόνο δεν φοράει φερετζέ όπως εκατομμύρια άλλες συμπατριώτισσές της, αλλά ντύνεται με την τελευταία λέξη της μόδας.

Eίναι η σύζυγος του Προέδρου του Αζερμπαϊτζάν και γνωρίζει πολύ καλά πώς να μαγνητίζει τα βλέμματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός από όμορφη όμως είναι μορφωμένη και πολυάσχολη, αφού ιδρύει το ένα ινστιτούτο μετά το άλλο, εκδίδει πειροδικά, προεδρεύει διαφόρων ιδρυμάτων και ομοσπονδιών, όπως της Αζέρικης Ομοσπονδίας Γυμναστικής. Παράλληλα είναι Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Ουνέσκο για την προώθηση των προφορικών και μουσικών παραδόσεων, Γυναίκα της Χρονιάς στο Αζερμπαϊτζάν το 2005, βουλευτής από το ίδιο έτος, ενώ το 2007 λαμβάνει στην Μόσχα το Διεθνές Βραβείο Χρυσή Καρδιά.

Η «Σοφία Λόρεν της Ανατολής», όπως την αποκαλούν χάρη στην εντυπωσιακή ομορφιά της, έκλεψε την παράσταση από το σύζυγό της, Ιλχάμ Αλίεφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Πάντως, όταν το 2010 είχαν διαρρεύσει ευαίσθητα έγγραα από Wikileaks, τα σχόλια για την «Πρώτη Κυρία» του Αζερμπαϊτζάν ήταν… πικρόχολα. Η σύζυγος του Ιλχάμ Αλίεφ έχει πρόβλημα έκφρασης στο πρόσωπό της, αναφέρουν αμερικανικά έγγραφα υποστηρίζοντας ότι η κυρία Μεχριμπάν είναι θύμα των πλαστικών επεμβάσεων. «Εχει υποβληθεί σε τόσες πολλές επεμβάσεις λίφτινγκ με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κινήσει καθόλου το πρόσωπό της», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Στην Ακρόπολη, την οποία επισκέφθηκε με την υφυπουργό Πολιτισμού, Αντζελα Γκερέκου, τα καλλίγραμμα πόδια της συγκέντρωσαν τα βλέμματα χάρη στην ιδιαίτερα κοντή φούστα της και τα ψηλοτάκουνα.

Επιμέλεια: Κατερίνα Νινιού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης