Εθνικό μονόδρομο χαρακτήρισε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος, καθώς, όπως υποστήριξε, «δεν μπορεί στον ευρωπαϊκό εκβιασμό του Σόιμπλε να μην υπάρξει αυτός ο εθνικός σχεδιασμός και να κυρωθεί η λαϊκή ετυμηγορία της 25ης Ιανουαρίου».

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Βουλής, το ερώτημα θα πρέπει να τεθεί ως εξής: «Με δεδομένο ότι απόφαση του ελληνικού λαού είναι λύση εντός ευρώ, οι δανειστές επιμένουν σε τρίτο μνημόνιο. Συμφωνείτε;».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας στο STAR, ο κ. Μητρόπουλος κάλεσε όλες τις πατριωτικές δυνάμεις να μην εκβιάζουν την κυβέρνηση να πει «ναι» στον εκβιασμό των δανειστών, εξηγώντας ότι αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα είναι η κυβέρνηση να αποκτήσει ισχυρότερη νομιμοποιητική βάση.

«Δεν θα είναι τακτικισμός το να προσφύγουμε στη γνώμη του λαού, όταν απαξιώνεται ο εθνικός διαπραγματευτής» πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σε κάθε περίπτωση, στόχος μας δεν θα είναι η έξοδος από το ευρώ ή η προσφυγή σε εθνικό νόμισμα αλλά η ισχυροποίηση της διαπραγματευτικής βάσης της κυβέρνησης» κατέληξε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης