Ως την πιο επιβλαβή στην Ιστορία της χώρας χαρακτήρισε την κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρθενική του παρουσία στη Βουλή ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Υπογράψατε 3ο Μνημόνιο, κλείσατε τις τράπεζες, αυξήσατε την ανεργία και φέρατε τη χώρα στο χείλος της εξόδου από το ευρώ, κι εσείς επιλέξατε μία κομματική φιέστα. Έχετε αποτύχει. Κοροϊδέψατε συστηματικά τις Ελληνίδες και τους Έλληνες», ανέφερε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση. «Ο λαός δεν μπορεί να ξεχάσει όλα όσα κάνατε», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «αν δεν είχαν μεσολαβήσει οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, τα πράγματα για τη χώρα θα ήταν καλύτερα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στο Ασφαλιστικό, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «είναι η ώρα να αντιμετωπίσουμε το τέρας που εκτρέψαμε». «Εμείς αναγνωρίσαμε τα λάθη μας, ως νέος αρχηγός δεσμεύομαι να μην κάνουμε τέτοια λάθη», επεσήμανε.

«Η αρχιτεκτονική του συστήματος που προτείνετε είναι σωστή, αλλά γιατί μας το εμφανίζετε ως δικό σας; Αφού υπήρχε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις», διερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος πρότεινε την πλήρη εφαρμογή της ρήτρας ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις και μειώσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων που πήραν αύξηση πριν από ένα μήνα.

Παράλληλα, πρότεινε τη δημιουργία τριών Ταμείων, τη χρήση όλων των εργαλείων για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, την αξιοποίηση του συστήματος ΗΛΙΟΣ για τις παράνομα καταβαλλόμενες συντάξεις και εφόσον είναι απαραίτητο, περικοπή της κρατικής ενίσχυσης στα ευγενή ταμεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτά όμως δεν αρκούν και χρειάζονται ισοδύναμα», είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Η κοινωνία δεν θα σφίξει άλλο το ζωνάρι για να αυξηθεί το κομματικό κράτος του ΣΥΡΙΖΑ. Σας καλώ σε διάλογο εξπρές για την ακύρωση των αυξήσεων στο Δημόσιο και των διορισμών. Δώσατε αυξήσεις 150 εκατ. ευρώ στους δημόσιους υπαλλήλους και πρωτίστως σ’ αυτούς που υπηρετούν στα κομματικά γραφεία. Σας καλώ να τις πάρετε πίσω».

«Γνωρίζετε ότι υπάρχουν και άλλες στρεβλώσεις στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων για να εξοικονομήσετε πόρους. Το αντέχετε; Γνωρίζω ότι θα μου πείτε πως «και εσείς τα ίδια κάνατε». Αλλά αυτή η εξομοίωση είναι η ταφόπλακα του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς», ήταν η χαρακτηριστική έκφραση του προέδρου της Ν.Δ.

«Μεταθέτετε την λύση του προβλήματος για το 2019. Το κάνετε γιατί γνωρίζετε ότι τότε δεν θα είστε στην κυβέρνηση», είπε ο Κ. Μητσοτάκης, με τον πρωθυπουργό να του απαντά ότι θα είναι πρωθυπουργός για περισσότερα χρόνια.

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε θετικά για τη μεταρρύθμιση Γιαννίτση, επισημαίνοντας προς τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «είστε οι πρώτοι που αρνηθήκατε οποιαδήποτε προσπάθεια εξορθολογισμού των λαθών» και υπενθυμίζοντας ότι «η τότε ηγεσία του Συνασπισμού ήταν η πρώτη που διαμαρτυρήθηκε στην μεταρρύθμιση Γιαννίτση. Δεν θα αρνηθώ ότι και η δική μας παράταξη δεν βοήθησε. Αλλά υπάρχουν παρεμβάσεις της ΝΔ όπως ο νόμος Σιούφα και Πετραλιά».

Καταλήγοντας, ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας: «Είναι σαφές ότι είστε μέρος του προβλήματος, δεν είστε μέρος της λύσης. Εισπράττετε ήδη την κατακραυγή και την απαξίωση από όλες τις κοινωνικές ομάδες είτε φορούν γραβάτα είτε όχι».

«Η πρότασή σας επενδύει στον κατακερματισμό της κοινωνίας. Σε μία εποχή που χρειάζεται συναίνεση βάζετε σε πόλεμο τους πάντες εναντίον των πάντων. Το σχέδιό σας ανοίγει πόλεμο στην παραγωγική Ελλάδα, οδηγεί σε σύγκρουση γενεών και δεν λύσει το πρόβλημα. Είναι ένα μπάλωμα για να δραπετεύσετε από τις ευθύνες σας», σημείωσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης