Μητσοτάκης: «Οι αποφάσεις της κυβέρνησης δεν πρέπει να προκαταλαμβάνουν τη δικαιοσύνη»

Μητσοτάκης: «Οι αποφάσεις της κυβέρνησης δεν πρέπει να προκαταλαμβάνουν τη δικαιοσύνη»
Μιλώντας πριν από τη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης.

«Η χώρα βιώνει έναν πρωτοφανή θεσμικό εκφυλισμό, υπονομεύει την ποιότητα της Δημοκρατίας. Βιώσαμε μεθοδεύσεις με σκοπό την άσκηση πίεσης στου δικαστές που παραπέμπουν σε κράτος ανομίας και όχι σε κράτος δικαίου», είπε ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στις πιέσεις που δέχθηκε δικαστής του Συμβουλίου της Επικρατείας για προσωπικές του υποθέσεις.

Διάβασε δε, την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και προσέθεσε ότι ποτέ δεν έχει εκδοθεί τέτοια ανακοίνωση γιατί «ποτέ δεν είχαμε προσπάθεια για την ηθική εξόντωση όποιου στέκεται εμπόδιο στα σχέδια της κυβέρνησης», είπε μεταξύ άλλων.


Στη συνέχεια ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης  αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο της Δικαιοσύνης λέγοντας: 

«Η δικαιοσύνη αποτελεί τελευταίο θεσμικό ανάχωμα απέναντι στο θεσμικό εκτροχιασμό της κυβέρνησης και εμείς θα προστατεύσουμε την θεσμική της ανεξαρτησία» ανέφερε ο αρχηγός της ΝΔ για να συμπληρώσει «Η χθεσινή απόφαση του ΣτΕ σηματοδοτεί τη βούληση του δικαστηρίου να κρίνει την ουσία του νόμου Παππά. Είναι σημαντική εξέλιξη που με τον τρόπο της δικαιώνει απόλυτα τη θέση της ΝΔ που διατυπώσαμε ότι δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να προσχωρήσει σε διαδικασία αδειοδότησης πριν το ΣτΕ κρίνει την ουσία του νόμου Παππα».

«Οι αποφάσεις της κυβέρνησης δεν πρέπει να προκαταλαμβάνουν τη δικαιοσύνη» προειδοποίησε για να συνεχίσει «προειδοποιώ την κυβέρνηση να μην ρίχνει λάδι στην φωτιά και να αφήσει τη δικαιοσύνη ανεπηρέαστη και όχι με την απειλή νέας ρύθμισης που θα ρίξει μαύρο στην τηλεόραση και μη αναστρέψιμες επιπτώσεις με χιλιάδες νέους ανέργους».

Επιπροσθέτως, χαρακτήρισε πραξικοπηματική την τροπολογία Παππά ενώ τόνισε «το "μαύρο" στην πολυφωνία, το "μαύρο"  στην ενημέρωση δεν θα περάσει».

Αναφορικά με το ΕΣΡ πρόσθεσε ότι «απαιτούμε την επιστροφή στο ΕΣΡ ακριβώς των συνταγματικά κατοχυρωμένων του αρμοδιοτήτων που η κυβέρνηση αρνείται. Η κυβέρνηση αναζητεί συνενόχους και όχι συναίνεση. Η στάση μας στο ΕΣΡ ήταν ξεκάθαρη από την πρώτη στιγμή και συνεχίζουμε υπερασπιζόμενοι τους δημοκρατικούς θεσμού. Βάλαμε μια προϋπόθεση για να συγκροτήσουμε το ΕΣΡ: την αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας την ακύρωση δηλαδή του νόμου Παππά και την επιστροφή αρμοδιοτήτων ΕΣΡ.

Τι νόημα θα είχε το ΕΣΡ από το οποίο ο κ. Παππάς έχει αφαιρέσει τις τις αρμοδιότητες του. Εφόσον το δικαστήριο κρίνει ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός η κυβέρνηση θα έχει μια επιλογή: να επιστρέψει τις αρμοδιότητες του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου στο ΕΣΡ και να καταργήσει τον αριθμό των αδειών».

«Καλώ όλους τους Έλληνες σε δημοκρατική εγρήγορση. Οι μεγάλες κατακτήσεις δεν μπορούν να καταργηθούν από μια αυταρχική κυβέρνηση που μόνο στόχο έχει την παραμονή της εξουσίας» είπε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι «η πατρίδα δεν αντέχει άλλη υπονόμευση των Θεσμών, άλλη καταρράκωση της διεθνούς της αξιοπιστίας».

«Κάθε ημέρα που περνά καθιστά την ανάταξη της χώρας και γι αυτό επιμένουμε ότι είναι επιβεβλημένη μια πολιτική αλλαγή ώστε να επουλώσουμε τα βαθιά τραύματα από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Πριν από δύο χρόνια είχε κυριαρχήσει η άποψη ότι τα πράγματα στη χώρα δεν μπορούσαν να γίνουν χειρότερα. Δυστυχώς έγιναν και σήμερα ο Τσίπρας στη βαθιά οικονομική κρίση που προκάλεσε με τους χειρισμούς του προσθέτει μεθοδεύσεις που διχάζουν την κοινωνία» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016, 15:13