Δεν «υπήρξε πολιτικός σχεδιασμός της κυβέρνησης πίσω από την τοποθέτησή μου στο τιμόνι του ΔΟΛ» ανέφερε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αυγή» ο Β. Μουλόπουλος, κάνοντας λόγο για «προσωπική του επιλογή, έπειτα από πρόσκληση του Στ. Ψυχάρη». Παράλληλα, υποστήριξε ότι «πρέπει να υπάρξει πολιτική συμφωνία, συμφωνία όλων των κομμάτων» για τη διάσωση του ιστορικού αυτού συγκροτήματος Τύπου.

«Δεν γίνεται να γράφουν μυθεύματα, ότι ο Τσίπρας πήρε ένα σπίτι από πλειστηριασμό από έναν που κρεμάστηκε. Ο Πάγκαλος δεν μπορεί να συνεχίσει να λέει “τσογλάνι” τον πρωθυπουργό από δημόσια συχνότητα​» υποστήριξε ο Β. ΜουλόπουλοςΜε τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τις πρόσφατες εξελίξεις στον ΔΟΛ να συνεχίζονται, ο κ. Μουλόπουλος επεσήμανε πως «η λύση πρέπει να προέλθει από το πολιτικό σύστημα, το οποίο καλείται να συζητήσει και να αποφασίσει». «Τα κόμματα μιλούσαν για πολυφωνία και για πλουραλισμό. Αναφέρονταν στο ιστορικό συγκρότημα Τύπου που είναι θεσμός για τη δημοκρατία. Μιλούσαν για τους 500 εργαζομένους που κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι. Αν όλα αυτά τα εννοούσαν, ας συμφωνήσουν να διασωθεί ο ΔΟΛ. Και όχι μόνον ο ΔΟΛ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο ΔΟΛ δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου. Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται ισχυρή κρίση στον Τύπο μετά και την κατάργηση του αγγελιοσήμου. Κινδυνεύουν όλες οι εφημερίδες» πρόσθεσε ο κ. Μουλόπουλος.


Κάλεσμα για ομοψυχία

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις των παρατάξεων, ζήτησε οι επικεφαλής τους «να αφήσουν τους ενδοιασμούς και να βοηθήσουν» για την επίλυση της κρίσης, επαναλαμβάνοντας την πρόταση που διατυπώθηκε προ ημερών από τον διευθυντή του «Βήματος» Αντώνη Καρακούση και αποτελεί πρόταση των εργαζομένων:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρέπει να βρεθεί τρόπος ώστε να μπορέσει να ξεπαγώσει ένας λογαριασμός, στον οποίο θα μπαίνουν τα έσοδα από τις πωλήσεις από το πρακτορείο διανομής. Σε πρώτη φάση, και έως ότου βρεθεί επενδυτής, ο λογαριασμός αυτός θα βοηθήσει ώστε να αποζημιώνονται οι εργαζόμενοι και να μην κλείσουν τα έντυπα, τα οποία καιροφυλακτούν κάποιοι σαν κοράκια για να τα πάρουν για ένα κομμάτι ψωμί».

Περί επενδυτών στα ΜΜΕ

Για το θέμα του επενδυτή σημείωσε: «Ο Μπόμπολας μπορεί να βρει τη χρηματοδότηση που θα απαιτηθεί, ο Σαββίδης ακόμη περισσότερο. Και ο Δ. Μάρης*, που ακούγεται, έχει επίσης οικονομική επιφάνεια».

Με τον πρωθυπουργό στη Βουλή

«Το πρόβλημα του ΔΟΛ δεν είναι πρόβλημα εσόδων αλλά δανεισμού» είπε, υπενθυμίζοντας ότι εκκρεμεί το επόμενο χρονικό διάστημα η κατάθεση νομοσχεδίου για τα «κόκκινα» δάνεια με πρόβλεψη για εξωδικαστικό συμβιβασμό. «Αυτό θα είναι οπωσδήποτε ένα εργαλείο για έναν μελλοντικό επενδυτή, απαντώ, μαζί όμως μ’ ένα business plan, ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης» πρόσθεσε.
 
Στην ερώτηση, ωστόσο, εάν είναι διατεθειμένος να εφαρμόσει τις συνέπειες τέτοιων προγραμμάτων, όπως μειώσεις μισθών, περικοπή θέσεων εργασίας κ.λπ., ο Β. Μουλόπουλος δήλωσε ότι δεν πηγαίνει ως οικονομικός διευθυντής στον ΔΟΛ. «Θα έχω τον συντονισμό του δημοσιογραφικού, αυτό θα κάνω, για όσο χρειαστεί. Και είναι αμφίβολο εάν θα παραμείνω όταν αναλάβει ο νέος ιδιοκτήτης. Αυτός θα έχει το δικαίωμα να μη με κρατήσει» ανέφερε.

Περί πολιτικής γραμμής

Τέλος, σε ό,τι αφορά σε τυχόν αντιδράσεις εργαζομένων του ΔΟΛ αναφορικά με μια αλλαγή «πολιτικής γραμμής» και το πώς θα διαχειριστεί κάτι τέτοιο, ο Β. Μουλόπουλος είπε ότι αυτοί που αντιδρούν στις γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων είναι 20 προς 80. Μόνο που οι 20 ακούγονται περισσότερο και έχουν υψηλότερες θέσεις.

«Είναι αυτοί που βγαίνουν και “πουλάνε” τον ΔΟΛ, τη μία στον Αλαφούζο και την άλλη στον Μαρινάκη. Αυτοί είναι» ισχυρίστηκε. «Οι αρθρογράφοι και όλοι οι εργαζόμενοι μπορούν να έχουν τη γνώμη τους, όμως πρέπει αυτή να είναι τεκμηριωμένη. Δεν γίνεται να γράφουν μυθεύματα, ότι ο Τσίπρας πήρε ένα σπίτι από πλειστηριασμό από έναν που κρεμάστηκε. Ο Πάγκαλος δεν μπορεί να συνεχίσει να λέει “τσογλάνι” τον πρωθυπουργό από δημόσια συχνότητα. Κανείς δεν μπορεί να το λέει αυτό, ούτε για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και γνώμη δεν έχουν μόνο αυτοί… Και άλλοι μπορούν να έχουν γνώμη. Τους ξέρω και με ξέρουν» κατέληξε.

————————–
* Ο Δημήτρης Μάρης, πρόεδρος του Ομίλου Μέσων και Τεχνολογίας «24MEDIA», δήλωσε:

«Ο Όμιλος μας έχει ένα εκτεταμένο σχέδιο ανάπτυξης στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τμήμα του οποίου δεν αποτελεί η ανάμειξη μας στον ΔΟΛ».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης