Στις προτάσεις της Περιφέρειας του αναφέρθηκε ο Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» σημειώνοντας πως η αυριανή συνάντηση με τον πρωθυπουργό είναι σημαντική. Ερωτηθείς για την ανακοίνωση της ΝΔ, που ζήτησε από τα «γαλάζια» στελέχη να μη συμμετάσχουν στο συνέδριο, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας απάντησε πως ο πρωθυπουργός προφανώς δεν αγάπησε τη Λαμία μέσα στη ζέστη και επιδιώκει να εξυπηρετήσει και επικοινωνιακούς στόχους, ωστόσο είπε πως «στην πραγματικότητα συγκρούονται τα βουβάλια, εγώ το βατραχάκι τώρα τι πρέπει να κάνω, που είμαι αυτοδιοικητικός; Εγώ οφείλω να μένω όσο μπορώ πιο μακριά από τα κομματικά παιχνίδια και να προσπαθήσω να εξασφαλίσω τα μέγιστα για περιφέρεια μου».

Ερωτηθείς για τις προτάσεις της περιφέρειας, ο κ. Μπακογιάννης απάντησε πως έχει στείλει επτασέλιδη επιστολή στον πρωθυπουργό η οποία περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Ως προτεραιότητα πάντως έθεσε την αύξηση της χρηματοδότησης της περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχουμε καταθέσει ολοκληρωμένο σχέδιο μια ρεαλιστική πρόταση, ένα σχέδιο πολυταμειακό που αντλεί χρήματα από πολλές πλευρές», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μπακογιάννης.

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας είπε ότι δεν θα μπει σε μια διαδικασία κόντρας για την κόντρα, ενώ αναφερθείς στην ταυτότητα της περιοχής είπε ότι υπάρχει δυνατότητα τουριστικής ανάπτυξης, φέρνοντας ως παράδειγμα τις ιαματικές πηγές. «Έχουμε το μεγαλύτερο κεφάλαιο της χώρας σε ιαματικές πηγές, οι οποίες έχουν περάσει στα χέρια του ΤΑΙΠΕΔ. Πολύ θα ήθελα να ζητήσω από την κυβέρνηση να έρθουν στα χέρια της Περιφέρειας, αλλά ακόμα και να το θέλει δεν μπορεί να το κάνει. Οπότε λέμε εδώ και δυόμισι χρόνια, μπορείτε να τις δημοπρατήσετε να τις πάρει ένας ιδιώτης και να προσεγγίσουμε τουρίστες υψηλού κόστους;»

Επίσης, ο κ. Μπακογιάννης υπογράμμισε τους 120.000 ανθρώπους που απασχολούνται στον πρωτογενή τομέα, ζητώντας την άρση των γραφειοκρατικών διαδικασιών που δεν επιτρέπουν την αποδέσμευση κοινοτικών κονδυλίων. Υποστήριξε δε, πως χρειάζονται κι έργα υποδομής στους οδικούς άξονες φέρνοντας ως παράδειγμα την περιοχή της Εύβοιας, καθώς ο οδικός της άξονας θυμίζει δεκαετία ΄60.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχουμε τις μελέτες, είμαστε έτοιμοι, θέλουμε και την κυβέρνηση να μας βοηθήσει», κατέληξε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης