Ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς έδωσε διευκρινίσεις για τη χθεσινή του δήλωση περί εικόνας «τιμητικής για την Ελλάδα» στην Ειδομένη, εξηγώντας ότι το τιμητικό που εννοούσε «είναι η προσπάθεια που κάνει η Ελλάδα όπως και λαός και κράτος και εθελοντές για να βοηθήσουν όσο μπορούν την άθλια κατάσταση απολύτως που βρίσκεται η Ειδομένη».

«Είχα μια συνέντευξη Τύπου εφ’ όλης της ύλης και μίλησα για το καθήκον του υπουργείου μπροστά στην προσφυγική κρίση, είπα ότι καθήκον είναι όσο μπορεί να συνδράμει να αναδειχθεί ο πολιτισμός της Ελλάδας, και ο πολιτισμός της αυτό που έχει ως βασική συνιστώσα από αρχαιοτάτων χρόνων είναι η φιλοξενία, ο σεβασμός του ξένου, το καλωσόρισμα του ξένου για να πάει εκεί που θέλει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλτάς μιλώντας στο MEGA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σε αυτήν τη λογική, αυτό που γίνεται αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα τιμά την ανθρωπότητα και τιμά την Ελλάδα. Η Ελλάδα βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, δεν μπορεί να σηκώσει ολόκληρο αυτό το φορτίο, το πρόβλημα των προσφύγων δεν είναι ελληνικό, είναι πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο, και σε αυτήν τη λογική η Ελλάδα κάνει ό,τι μπορεί να αναδείξει τις παγκόσμιες διαστάσεις αυτού του προβλήματος» πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης: Μπαλτάς: Η εικόνα που δίνει η Ειδομένη για την Ελλάδα είναι τιμητική

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης