«Η Κύπρος έχει τη θέση της, στηρίζει την επιλογή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος», είπε σήμερα από τις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του προσωπικού της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Κύπρου στην ΕΕ, καθώς και Κυπρίων, οι οποίοι εργάζονται στα κοινοτικά όργανα, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις σε θέματα που αφορούν την Κύπρο.

Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στις εργασίες του αποψινού άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με την άφιξή του στη βελγική πρωτεύουσα και έδρα της ΕΕ θεώρησε καλό να συναντήσει το προσωπικό της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Κύπρου στην ΕΕ, αλλά και Κύπριους, οι οποίοι εργάζονται στα θεσμικά όργανα της ΕΕ. Με την ευκαιρία αυτή τους έκανε μια ενδελεχή ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις που αφορούν στην οικονομία, στο εθνικό μας θέμα -το Κυπριακό- στα θέματα ενέργειας, αλλά και στα θέματα ΕΕ και τις σχέσεις Κύπρου-ΕΕ, τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στην άτυπη αποψινή Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που θα έχει μορφή δείπνου, υπογράμμισε ότι τα βασικά ζητήματα που θα απασχολήσουν τους Αρχηγούς Κρατών και Κυβερνήσεων θα είναι τα θέματα των Ευρωεκλογών. Θα αναλυθούν τα αποτελέσματα, αλλά και το θέμα της εκλογής νέου Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Η Κύπρος έχει τη θέση της, στηρίζει την επιλογή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος», είπε.

«Θα συζητηθεί, επίσης, το φλέγον θέμα της Ουκρανίας, όπου και εκεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναπτύξει τις γνωστές θέσεις της κυπριακής Κυβέρνησης σε σχέση και με τα συμφέροντα της οικονομίας της χώρας μας στις διάφορες αποφάσεις που λαμβάνονται, ως κυρώσεις αν θέλετε, κατά της Ρωσίας», κατέληξε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Διαβάστε επίσης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κύπρος: Στήριξη Γιούνκερ για την προεδρία της Κομισιόν, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 27 Μαΐου 2014, 12:22

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης