Ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς, Νίκος Ανδρουλάκης, απεύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να έρθουν και να ψηφίσουν στη δεύτερη Κυριακή των εκλογών όπου θα δώσει «μάχη» με την Φώφη Γεννηματά.

«Δεν αξίζει στην παράταξή μας να κάνουμε κουπί σε δεμένη βάρκα και όσο κάνουμε κουπί, η βάρκα να μένει σταθερή. Εγώ καλώ όλους τους πολίτες να έρθουν να ψηφίσουν, να πάμε παρακάτω», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ  τονίζοντας την ανάγκη της μαζικής συμμετοχής και της επισφράγισης της προσπάθειας για ανανέωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Να προχωρήσουμε με πολιτική ανανέωση και να γίνουμε ξανά πρωταγωνιστές. Αυτό θέλω να εκπροσωπήσω. Γι’ αυτό θα αγωνιστώ μέχρι την επόμενη Κυριακή αλλά και μετά, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα». Αναφερόμενος στα σενάρια περί πιέσεων να μη γίνει ο δεύτερος γύρος ο κ. Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε:

«Αρχικά βγήκαν κάποια αποτελέσματα που έδιναν στην κα Γεννηματά ποσοστό κοντά στο 50%. Δεν υπήρχε περίπτωση να πάμε σε δεύτερες εκλογές αν ήταν αυτό το τελικό αποτέλεσμα το οποίο τελικά είναι γύρω στο 40%. Άρα καταλαβαίνετε πως θα είναι προσβολή προς τους πολίτες να μη γίνει δεύτερος γύρος».

Τόνισε επίσης ότι δεν υπήρξε καμιά πίεση για αποχώρηση μετά την αποτύπωση του τελικού αποτελέσματος. «Καταλαβαίνουμε όλοι ότι δεν μπορεί να μην γίνει δεύτερος γύρος με ένα ποσοστό της κα. Γεννήματα στο 40%».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Ανδρουλάκης επιβεβαίωσε ότι θα συναντηθεί με τους κ. Καμίνη και Θεοδωράκη και ότι πρέπει να γίνει το debate την Πέμπτη ώστε να καταγραφούν οι δεσμεύσεις των δύο υποψηφίων για την παράταξη και την πατρίδα.

«Για μένα είναι κρίσιμο να υπάρξει πολιτική ανανέωση κι όχι μόνο να συζητάμε για μια αλλαγή η οποία δεν προδιαγράφει τίποτα. Πρέπει να υπάρξει ισχυρή πολιτική ανανέωση. Αυτό να είναι το μήνυμα και της δεύτερης Κυριακής και να προχωρήσουμε με ανθρώπους που έχουν επάρκεια και γνώση. Να δημιουργηθεί μια καινούργια παράταξη με βάση αυτόν τον πολυκομματικό φορέα και να έχουμε ένα μέλλον πραγματικό, να μην είναι διάττοντας αστέρας, να εκφράσει όλες τις γενεές και δυναμικά τους ανθρώπους της παραγωγής, τους ανθρώπους της εργασίας».

Τέλος, αναφερόμενος στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για το κοινωνικό μέρισμα είπε ότι πρόκειται για επικοινωνιακά παιχνίδια.

«Ο κ. Χουλιαράκης είπε πριν δέκα μέρες ότι είναι στρατηγική τους να φορολογήσουν τη μεσαία τάξη για να στηρίξουν επιδοματικά άλλες αδύναμες κατηγορίες. Εάν σκεφτούμε τι έχει κάνει με το ΕΚΑΣ με τους χαμηλοσυνταξιούχους, τι έχει κάνει με τη μείωση των επιδομάτων των ΑμΕΑ, όλα αυτά δεν δείχνουν ότι είναι μια επικοινωνιακή στρατηγική;» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης