Για τη διαγραφή του αλλά και την ερώτηση προς τον Ευ. Βενιζέλο για την Κύπρο μίλησε ο ανεξάρτητος βουλευτής Νικήτας Κακλαμάνης.

Όσον αφορά τη διαγραφή του και το ενδεχόμενο επιστροφής του στη ΝΔ ο κύριος Κακλαμάνης επεσήμανε: «Θέλω να δω το σκεπτικό. Και θέλω να σας υπενθυμίσω ότι εγώ δεν έφυγα από τη Ν.Δ., αλλά διεγράφην με τρόπο αντιδημοκρατικό και αντικαταστατικό σε ό,τι αφορά την οργάνωση του κόμματος και το καταστατικό του. Επομένως, όποιος πήρε την πρωτοβουλία και με διέγραψε πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία και να με επανεγγράψει, εάν το επιθυμεί». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά το θέμα της Κύπρου, ο κύριος Κακλαμάνης τόνισε. «Πληροφορήθηκα την τελευταία ημέρα, όταν έκανα την ερώτηση, ότι έγινε ρηματική διακοίνωση. Ό,τι και αν έχει συμβεί, είναι η δεύτερη στην ιστορία Ελλάδας και Κύπρου. Η πρώτη είχε γίνει επί αλήστου μνήμης Ιωαννίδη, οπότε αντιλαμβάνεστε ότι με ενόχλησε και δεν ήμουν μόνο εγώ. Κατέθεσα λοιπόν την ερώτηση και η απάντηση ήταν σε ένα τελείως απαξιωτικό ύφος, όπου ούτε το όνομά μου αναφέρθηκε. Στην ουσία με εγκάλεσε ο κ. Βενιζέλος γιατί τόλμησα να κάνω την ερώτηση και υπήρξε ένα στοιχείο άσχετο με το συγκεκριμένο θέμα, αλλά απόλυτα σχετικό με το γεγονός και τη γεωστρατηγική θέση της χώρας, και ήταν τα χημικά της Συρίας. Εκεί, όπως είδατε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ο αρμόδιος υπουργός τα φορτώνει όλα στις πλάτες του πρωθυπουργού και με ενοχλεί ότι αντιμετωπίσαμε την κυβέρνηση της Κύπρου σαν να ήταν εχθρική, σε εισαγωγικά. Εχθρικό κράτος μάλλον… Ρηματικές διακοινώσεις δεν κάνεις στους στενούς συνεργάτες σου και συμμάχους».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης