Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

«Την ώρα που η κυβέρνηση αναλώνεται στο αν θέλει ή δεν θέλει τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, οι πολίτες βιώνουν τη δύσκολη πραγματικότητα στην οποία η ίδια η κυβέρνηση τους καταδίκασε. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η προσωπική διαφορά που θα προκύψει από τον επαναϋπολογισμό των συντάξεων βάσει του “νόμου Κατρούγκαλου” θα φθάνει κατά μέσο όρο το 20% έως 25%» δήλωσε ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Χίου, Νότης Μηταράκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώην υπουργός, υπογράμμισε: «Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση, στα σενάρια που εξετάζει για τον ”κόφτη”, ήδη έχει συμπεριλάβει την περικοπή της προσωπικής διαφοράς. Οι παλαιοί συνταξιούχοι αντιμετωπίζουν άμεσο κίνδυνο να περικοπεί το 20%-25% της σύνταξής τους. Οι νέοι συνταξιούχοι θα πάρουν συντάξεις μικρότερες κατά 25% μεσοσταθμικά. Οι σημερινοί εργαζόμενοι (μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι) πληρώνουν εισφορές δυσανάλογα υψηλές με τις παροχές που προσφέρει το ασφαλιστικό σύστημα».

Και τόνισε: «Το σύνολο του πληθυσμού είναι εγκλωβισμένο στον φαύλο κύκλο διαρκών αυξήσεων σε αυτά που πληρώνει και διαρκών μειώσεων σε αυτά που απολαμβάνει. Έχει έρθει η ώρα αυτός ο κύκλος να σπάσει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης