Στην Ουάσινγκτον βρίσκεται ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, ο οποίος συμμετείχε στο AIPAC Policy Conference, στην ετήσια συνάντηση της Αμερικανο-Ισραηλινής Επιτροπής Δημοσίων Σχέσεων.

Ο υπουργός μίλησε σε πάνελ Ευρωπαίων υπουργών, όπου αναλύθηκαν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι χώρες τους, αλλά και η ευρύτερη περιοχή από το 2017.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Νίκος Παππάς εστίασε στην αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να αναπτύξει η χώρα «ένα σταθεροποιητικό ρόλο στο μέσον μιας αποσταθεροποιημένης ευρύτερης περιοχής» αλλά παράλληλα και να σχεδιάσει από τώρα το στρατηγικό ρόλο της για την επόμενη ημέρα, όταν η περιοχή θα έχει σταθεροποιηθεί.

Μεταξύ των υπολοίπων υπογράμμισε την έμφαση που δίνει η ελληνική πλευρά στην τριμερή συνεργασία Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ και ιδιαίτερα στην προώθηση των μεγάλων ενεργειακών πρότζεκτς των αγωγών φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας.

Στο πάνελ εκτός από τον έλληνα υπουγρό συμμετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών της Λετονίας, Έντγκαρς Ρινκέβιτς, ο υπουργός Επικρατείας για την Πολιτική Ασφάλειας και τη Διεθνή Συνεργασία της Ουγγαρίας, Ίστβαν Μίκολα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης