Για όλα τα κρίσιμα ζητήματα της επικαιρότητας τοποθετήθηκε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που έδωσε στην ΕΡΤ.

Ο κ. Παππάς τόνισε ως προς τη διαδικασία αδειοδότησης των ιδιωτικών καναλιών ότι «είμαστε μέσα στα χρονοδιαγράμματα», και σημείωσε σχετικά με τους διαγωνιζόμενους πως όταν περαστεί ο πήχης των ποιοτικών χαρακτηριστικών τότε το μόνο που απομένει είναι η οικονομική προσφορά και ότι αν κάποιος δεν έχει τη διάθεση ή τη δυνατότητα να βάλει το χέρι στην τσέπη για να πάει στη δημοπρασία με αξιώσεις, ας μην βρίσκει δικαιολογίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αν έχουμε κάποια καθυστέρηση, δηλαδή μετά την 11η και 12η, θα είναι καθυστέρηση μιας εβδομάδας γιατί πέφτει και ο 15Αύγουστος μέσα», προσέθεσε ο κ. Παππάς.

Στη συνέχεια ο υπουργός Επικρατείας χαρακτήρισε «αμαρτωλή την ιστορία αδειδότησης των ιδιωτικών καναλιών στην Ελλάδα», σημειώνοντας πως αυτή τη στιγμή ερχόμαστε λίγες ημέρες πριν το διαγωνισμό να βρισκόμαστε στην τελική φάση.

Ο αριθμός των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών προέκυψε διότι είναι γνωστό ότι το φάσμα δεν είναι απεριόριστο, και κυρίως ότι έπρεπε να λυθεί το κεντρικό πρόβλημα που έχει αναδειχθεί μέσα από τη λειτουργία των ιδιωτικών σταθμών άνευ άδειας όλα αυτά τα χρόνια, «που είναι το πρόβλημα της βιωσιμότητας και της διαπλοκής», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Παππάς προσέθεσε πως «μη βιωσιμότητα σήμαινε ζημιές, ζημιές σήμαινε ανάγκη για δάνεια και βλέπουμε και στην εξεταστική ότι πάρα πολλά πράγματα έρχονται στην επιφάνεια για το πώς οι τραπεζικοί κανόνες κάμπτονταν για να εξυπηρετηθούν οικονομικές μονάδες, οι οποίες δεν ήταν βιώσιμες».

Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε την ανάγκη αλλά και την αποφασιστικότητά του να σπάσει «η σχέση μεταξύ των τηλεοπτικών σταθμών, των πολιτών και των τραπεζιτών».

Ο κ. Παππάς υπογράμμισε την ανάγκη βιωσιμότητας των καναλιών, σημειώνοντας πως αυτή τη στιγμή έχουμε 8 ιδιωτικά κανάλια που λειτουργούν και έχει αποδειχθεί με όρους αγοράς ότι δεν είναι βιώσιμα.

«Θα πρέπει να υπάρξει ένας εξορθολογισμός», τόνισε και αναφερόμενος, στο Mega, είπε ότι «οι μέτοχοι αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Αυτό είναι μια επιχειρηματική επιλογή που δηλώνει ότι δεν υπάρχει διάθεση για τη βιωσιμότητα αυτού του σταθμού» και συμπλήρωσε: «Με προβληματίζει το γεγονός ότι ορισμένοι αντιστρέφουν την πραγματικότητα. Κάποιοι προκρίνουν το θέμα των θέσεων εργασίας. Όταν συζητούσαμε το νομοσχέδιο υποστήκαμε επίθεση στο ζήτημα του αριθμού των εργαζομένων. Να μην χύνουν κροκοδείλια δάκρυα».

Ερωτηθείς σχετικά με τον κ. Στουρνάρα, επισήμανε ότι είναι ο κεντρικός τραπεζίτης και η κεντρική τράπεζα έχει την αυτονομία της. Προσέθεσε ότι όμως έχει υπάρξει και ΥΠΟΙΚ του κ. Σαμαρά και δεν θα πρέπει να λειτουργεί με προτεραιότητα να δικαιώσει τις τότε πολιτικές του, για να συμπληρώσει ότι όποιος επιθυμεί να έχει ρόλο στα δημόσια πράγματα καλό είναι να τοποθετείται δημοσίως και με την υπογραφή του και όχι μέσω διαρροών. «Νομίζω ότι έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης», απάντησε στο ερώτημα αν είναι καλή η συνεργασία του κ. Στουρνάρα με την κυβέρνηση.

Σχετικά με τις εξελίξεις στην Τουρκία, τόνισε μεταξύ άλλων ότι αναδεικνύουν ότι η Ελλάδα είναι ένας πόλος σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Ως προς τις προεκτάσεις τους στο προσφυγικό, σημείωσε ότι όλες οι πλευρές έχουν δείξει ότι τα συμφωνηθέντα συνεχίζουν να ισχύουν και θα τηρηθούν, κάτι που έχει διατυπωθεί και από την πλευρά της Τουρκίας και πως η ελληνική πλευρά είναι σε επαγρύπνηση και επικοινωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους της για να βεβαιωθεί ότι θα τηρούνται τα συμφωνηθέντα.

Αναφορικά με τους τομείς της Άμυνας και της Παιδείας εκτίμησε ότι δεν θα πειραχθούν τα ειδικά μισθολόγια.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης