Το Μητρώο online media παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης. Τον Ν. Παππά πλαισίωσαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ανοίγοντας την εκδήλωση χαρακτήρισε ιστορική στιγμή για το διαδικτυακό Τύπο τη σημερινή συγκυρία, προσθέτοντας ότι δυστυχώς έπρεπε να φθάσουμε στο 2017 για να ληφθεί μια τόσο σημαντική πρωτοβουλία. Τόνισε ότι το Μητρώο ηλεκτρονικών ΜΜΕ εντάσσεται στο πλαίσιο πρωτοβουλιών της κυβέρνησης για την προάσπιση της διαφάνειας και της νομιμότητας, στο πλαίσιο της εύρυθμης λειτουργία της Δημοκρατίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συζήτηση αυτή είναι διαρκής, προσέθεσε ο Δ. Τζανακόπουλος, όπως και η μάχη της κυβέρνησης για την καταπολέμηση όλων των στρεβλώσεων που μας έφεραν εδώ, όπως και παραδοσιακά ΜΜΕ στη χρεοκοπία. Ας αποτελέσει η ενημέρωση τον βασικό πυλώνα αναστήλωσης της Δημοκρατίας, τόνισε κλείνοντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ Ν. Παππάς χαρακτήρισε θετικό γεγονός την αθρόα προσέλευση επιχειρηματιών και δημοσιογράφων στη σημερινή παρουσίαση του Μητρώου, το οποίο χαρακτήρισε σημαντικό βήμα για το πώς θα πρέπει να λειτουργεί η διαδικτυακή ενημέρωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι στιγμής έχουν υποβάλλει αιτήσεις 400 ιστοσελίδες 

Στον ένα μήνα από την έναρξη των εγγραφών στο Μητρώο, 400 επιχειρήσεις έχουν υποβάλλει αιτήσεις ένταξης, εκ των οποίων οι 200 έχουν ταυτοποιηθεί και εγκριθεί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, από τις 200 ταυτοποιημένες ήδη επιχειρήσεις, σχεδόν οι μισές είναι από την περιφέρεια.

Επίσης το 54% είναι νομικά πρόσωπα (ΑΕ, ΕΠΕ κλπ), το 33% ατομικές επιχειρήσεις και το 13% φυσικά πρόσωπα.

Τα 200 ταυτοποιημένα μέλη έχουν περισσότερους από 2000 εργαζόμενους (και όταν ολοκληρωθεί η τυπική διαδικασία αναμένεται να είναι πολύ περισσότεροι), εκ των οποίων οι 1000 είναι δημοσιογράφοι. Εξ αυτών, με εξαρτημένη σχέση εργασίας απασχολούνται 682 και με συμβάσεις έργου 318.

Κρατική διαφήμιση μόνο στις ιστοσελίδες που έχουν εγγραφεί στο Μητρώο

Το Μητρώο δεν κλείνει αλλά οι επιχειρήσεις του διαδικτυακού τύπου που δεν έχουν ακόμη εγγραφεί, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση ανά πάσα στιγμή. Αυτό που αλλάζει είναι ότι από αύριο, με εγκύκλιο που θα στείλει ο κ.Παππάς προς όλους τους φορείς του δημοσίου, πρόσβαση στην κρατική διαφήμιση θα έχουν μόνο οι ιστοσελίδες που έχουν εγγραφεί στο Μητρώο. Η κατανομή της κρατικής διαφήμισης, ανέφερε επίσης ο κ.Παππάς, θα γίνεται ως εξής: Το 70% θα διατίθεται στα πανελλαδικής εμβέλειας on line media και το 30% στα περιφερειακά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης