Με τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων των τραπεζοϋπαλλήλων τα οποία δημιουργήθηκαν από τα πακέτα «εθελούσιων εξόδων» ασχολήθηκαν σήμερα στη συνάντηση που είχαν ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης με την Ομοσπονδία των Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας.

Η ηγεσία της Ομοσπονδίας παρουσίασε στον αναπληρωτή υπουργό τις θέσεις της για τα ασφαλιστικά προβλήματα του κλάδου, κυρίως για τα επικουρικά ταμεία και τις εφάπαξ παροχές, ενώ δεσμεύτηκε να καταθέσει αναλυτικές προτάσεις τις επόμενες ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Στρατούλης ζήτησε να συνεχισθεί η συνεργασία και ο διάλογος, προκειμένου να λυθούν τα ακανθώδη ζητήματα του κλάδου, ενώ δεσμεύτηκε, για ακόμη μια φορά, ότι δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις σε κύριες, επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ παροχές.

Σε ότι αφορά τα πακέτα των εθελούσιων εξόδων, ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε ότι οι τράπεζες θα πρέπει να αναγνωρίσουν τις νόμιμες υποχρεώσεις τους για τις «μαύρες τρύπες» που έχουν προκληθεί στα ασφαλιστικά ταμεία από τα προγράμματα που έχουν εφαρμόσει.

Επιμέλεια: X.M. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης