Επίθεση στην κυβέρνηση την οποία και κατηγορεί πως αρνείται να μεταφέρει στο ΕΣΡ τις αρμοδιότητες του υπουργού, όπως επιβάλλει το Σύνταγμα για τις τηλεοπτικές άδειες, εξαπέλυσε η ΝΔ, επαναλαμβάνοντας την σταθερή, όπως λέει, θέση της για το θέμα. Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΝΔ τονίζει:

«Χάρη στην αποφασιστική στάση της Νέας Δημοκρατίας ναυάγησε η προσπάθεια χειραγώγησης και ελέγχου των τηλεοπτικών σταθμών και προστατεύθηκαν οι εργαζόμενοι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η ΝΔ υποστηρίζει «τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματος και την χορήγηση όσο το δυνατόν περισσότερων τηλεοπτικών αδειών επιτρέπει η τεχνολογία» ενώ υπενθυμίζει πως από την έναρξη του δημόσιου διαλόγου για το θέμα, πρότεινε η απόκτηση της τηλεοπτικής άδειας να συνδέεται με την άμεση καταβολή τέλους χρήσης, χωρίς στημένους διαγωνισμούς».

«Ο καθορισμός του ποσού του τέλους χρήσης θα πρέπει να είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας του ΕΣΡ. Η κυβέρνηση, ακόμη και σήμερα, αρνείται να μεταφέρει στο ΕΣΡ τις αρμοδιότητες του υπουργού, όπως επιβάλλει το Σύνταγμα. Ο κ. Παππάς, αντί να προκαλεί θόρυβο στο δημόσιο διάλογο, ας απολογηθεί επιτέλους για τον αντισυνταγματικό του νόμο κι ας σεβαστεί τη συνταγματική επιταγή» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης