Με ένα λακωνικό σχόλιο απάντησε η Νέα Δημοκρατία στην κριτική που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος του Πρωθυπουργόυ, στο περιθώριο της συνάντησής του με την Άγκελα Μέρκελ.

«Περιθωριακή κριτική από ένα περιθωριακό κόμμα, κρίμα», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κυβερνώντος κόμματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, σχολίασε τις επικρίσεις που δέχτηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση, τονιζοντας: «Είναι τέτοια η αμηχανία τους που μπερδεύουν ακόμη και τις ερωτήσεις και σε ποιον απευθύνθηκαν».

Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ασκήσει σκληρή κριτική στον Πρωθυπουργό, χαρακτηρίζοντας την εικόνα του μετά τη συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο «θλιβερή, που εκθέτει τον ίδιο και τη χώρα».

«Χωρίς την παραμικρή αμφισβήτηση του μνημονιακού προγράμματος, ο κ. Σαμαράς κατέστησε σαφές πως η έννοια διαπραγμάτευση είναι ξένη προς την πολιτική του και τις προθέσεις του. Τον χωρίζει τεράστια απόσταση από την σημερινή οδυνηρή κοινωνική πραγματικότητα», υπογράμμισε η Κουμουνδούρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό, ως «τον πιο ένθερμο υποστηρικτή της καγκελαρίου στην Ευρώπη», καθώς, όπως τόνισε αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση δημοσιογράφου «εάν είναι αρνητικός στη χαλάρωση της λιτότητας, κατόπιν της υπόδειξης της κ. Μέρκελ».

«Καμιά χειραψία με ξένο ηγέτη δεν μπορεί να τον σώσει», κατέληξε η σχετική ανακοίνωση.

Επιμέλεια: Μανώλης Φουσκολαγουδάκης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης