Νέα ερώτηση προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα, αναφορικά με το δυστύχημα στη θαλάσσια περιοχή της Αίγινας, κατέθεσαν τη Δευτέρα οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης, Κωνσταντίνος Τζαβάρας και Σίμος Κεδίκογλου.

Οι τρεις βουλευτές κάνουν λόγο για καθυστερημένη άφιξη του Λιμενικού και εμπλοκή της θαλαμηγού «Ντουέντε» στη διαφυγή των επιβαινόντων στο ταχύπλοο, ενώ καταγγέλλουν «αποδεδειγμένες “αστοχίες” των κρατικών υπηρεσιών» και διερωτώνται για «τον λόγο και τον ρόλο της παρουσίας του αρμόδιου υπουργού κ. Δρίτσα στην Αίγινα αμέσως μετά το συμβάν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καλούν επίσης τον κ. Δρίτσα «να δώσει εξηγήσεις για τον εξωθεσμικό ρόλο που διαδραμάτισε στην έρευνα της συγκεκριμένης υπόθεσης, καθώς και για τον ρόλο της παρουσίας του στο νησί της Αίγινας λίγο μετά το δυστύχημα».

Καταλήγοντας, τονίζουν ότι η κυβέρνηση και το Λιμενικό Σώμα «οφείλουν να δώσουν άμεσα πειστικές απαντήσεις σε ερωτήματα που εμπλέκουν υπηρεσίες και ανώτατα κυβερνητικά στελέχη και να διερευνήσουν σε βάθος την αλήθεια».

Σε ερώτηση που κατέθεσαν στις 23 Αυγούστου με αποδέκτη τον κ. Δρίτσα, 33 βουλευτές της Ν.Δ. έκαναν λόγο για «αναπάντητα ερωτήματα, που αφορούν την αντίδραση και τη λειτουργία των αρμόδιων Υπηρεσιών και της πολιτικής ηγεσίας τους στην τραγωδία της Αίγινας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης