Την παραίτησή του από τους Ανεξάρτητους Έλληνες υπέβαλε ο Νίκος Δρίτσας, γραμματέας Συνδικαλιστικού και πολιτευτής Α΄ Αθήνας.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του Γραμματέα Συνδικαλιστικού των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, προσπάθησα προσωπικά εγώ αλλά και τα μέλη της Γραμματείας να φέρουμε εις πέρας το δύσκολο έργο που αναλάβαμε.

Για τον λόγο αυτό καταβάλαμε κάθε μας προσπάθεια, όπου υπήρχε πυρήνας εργαζομένων (ιδιωτικό και δημόσιο τομέα), να προστατευτεί από τα αντεργατικά μέτρα του μνημονίου, που τα επέβαλε με τρόπο αντιδημοκρατικό η συγκυβέρνηση, αλλά και να δοθεί το μήνυμα ότι το κίνημά μας βρίσκεται δίπλα στον κόσμο της εργασίας.

Η καθημερινή πίεση που δεχόμασταν από σωματεία σε όλη την Ελλάδα, για να μπορέσουμε να πάρουμε θέσεις ξεκάθαρες, ήταν ασφυκτική, αλλά και οι συναντήσεις τις όποιες o προεδρεύων του Κινήματος υποσχόταν αλλά ποτέ δεν υλοποιούσαμε με ευθύνη του, (αφήνοντας το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ να διεισδύει στους χώρους εργασίας και λόγω θέσεων αλλά κυρίως λόγω έλλειψης αποφασιστικότητάς μας), ουσιαστικά, διέλυαν αυτά που με κόπο όλοι μαζί οι ανεξάρτητοι εργαζόμενοι χτίζαμε τους τελευταίους μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δυστυχώς, αντί να γίνουμε πρόταση ελπίδας στον κόσμο της εργασίας και να τον απεγκλωβίσουμε από στερεότυπα του παρελθόντος, γίναμε ταυτόσημη έννοια του καταγγέλλω τα πάντα αλλά δεν προτείνω τίποτα. Αυτή, βέβαια, την μπερδεμένη και ασαφή πολιτική θέση έπρεπε ως γραμματεία συνδικαλιστικού να τη διαχειριστούμε.

Αρνούμαι όμως να συμφωνήσω με το ψέμα και την αοριστία. Αρνούμαι να κοροϊδέψω τους εργαζόμενους και ανέργους αυτής της χώρας και πολύ περισσότερο να τους οδηγήσω σε δρόμους επικίνδυνους για το μέλλον τους. Καλώ όλους εκείνους που μπήκαμε στον κοινό αγώνα για το ίδιο όραμα να συνεχίσουμε τον αντιμνημονιακό μας δρόμο απαλλαγμένοι από χαοτικές και αδιέξοδες εξαγγελίες. Θα ξανασυναντηθούμε σύντομα.

Για όλα τα παραπάνω σας ανακοινώνω την παραίτησή μου από γραμματέας Συνδικαλιστικού και μέλος του κινήματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ».

Παρελθόν και ο Νικόλαος Θεοχάρης

«Οι τελευταίες εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στους Ανεξάρτητους Έλληνες δεν θα μπορούσαν να με αφήσουν αδιάφορο.

Μετά από μια καριέρα 35 χρόνων εναπόθεσα τις ελπίδες μου για το καλό της πατρίδας μου στο κίνημά μας πιστεύοντας ότι με ένα άλλο πολιτικό λόγο και ήθος θα βοηθούσα να αλλάξουμε προς το καλλίτερο τα πράγματα.

Παρακολουθώντας όμως από πολύ κοντά και γνωρίζοντας πρόσωπα και πράγματα γρήγορα απογοητεύτηκα διαπιστώνοντας ότι με τον τρόπο που προχωράμε δύσκολα αν όχι ακατόρθωτα θα μπορούσαμε να πετύχουμε κάποιον από τους στόχους μας και να γίνουμε μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση.

Οι τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις, συνοδευόμενες από ακραίους και χυδαία προσβλητικούς για το ήθος μου χαρακτηρισμούς, για μέχρι χθες φίλους και συναγωνιστές, με οδηγούν στην έξοδο μου από το κόμμα για να προφυλάξω τον εαυτό μου και την αξιοπρέπεια μου, διατηρώντας τον αυτοσεβασμό μου και το δικαίωμα να μπορώ να κοιτάζω τους πολίτες που με τίμησαν με την ψήφο τους στα μάτια.

Διατηρώντας και μην εκχωρώντας σε κανέναν το δικαίωμα του προσδιορισμού μου ως Ανεξάρτητου και ως Έλληνα παραιτούμαι από κάθε κομματική θέση αλλά και από μέλος του κινήματος ευχόμενος σε όλους τους μέχρι σήμερα συνεργάτες και φίλους καλή συνέχεια».

Νικόλαος Θεοχάρης Υποψήφιος Βουλευτής Ν. Πιερίας, Υπτχος(Ι) ε.α

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης