Συνεχίζονται και σήμερα οι συζητήσεις μεταξύ Ελλήνων αξιωματούχων και εκπροσώπων των πιστωτών. Στόχος είναι να διαμορφωθεί μια ξεκάθαρη εικόνα για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία, προκειμένου στη συνέχεια να ακολουθήσει συμφωνία για το ύψος των δημοσιονομικών μέτρων.

Την Παρασκευή οι υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκης είχαν το πρώτο τετ α τετ με τους Ντέκλαν Κοστέλο (Κομισιόν), Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ), Ράσμους Ρέφερ (ΕΚΤ) και Νικόλα Τζαμαριόλι (ESM). Κατά τη διάρκεια της συνάντησης διαπιστώθηκε ότι η επιδείνωση της οικονομίας τους τελευταίους μήνες ανέτρεψε τις προβλέψεις για τα πρωτογενή πλεονάσματα, με αποτέλεσμα να χρειάζεται πλέον μεγαλύτερη προσπάθεια για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων που προβλέπονται στο νέο τριετές πρόγραμμα βοήθειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ελληνική πλευρά καλείται -σε πρώτο επίπεδο- να βρει κοινό τόπο με τους πιστωτές στο ύψος της ύφεσης και των πρωτογενών πλεονασμάτων για τα επόμενα τρία χρόνια και στη συνέχεια να συμφωνήσει για τα μέτρα και τη μορφή που θα πάρουν αυτά προκειμένου να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι. Πληροφορίες επισημαίνουν ότι οι δανειστές ζητούν περικοπές στους φόρους και περαιτέρω μείωση των κρατικών δαπανών.

Την ίδια στιγμή, υψηλόβαθμο στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδας προειδοποιεί ότι η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα στο 2015, προκειμένου να αποφευχθεί το «κούρεμα» των καταθέσεων (bail-in).

Διαβάστε το πρωτοσέλιδο του zougla.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης