«Η κυβέρνηση έκλεισε την αξιολόγηση με 1μιση χρόνο καθυστέρηση και με 4,5 δις επιπλέον μέτρα. Η κυβέρνηση είπε ότι θα πετύχει κάτι για το χρέος, μια ρύθμιση. Δεν πέτυχε κάτι διαφορετικό παρά μία λίγο καλύτερη λεκτική διατύπωση, από τη διατύπωση του Νοεμβρίου του ’12. Δεν κατάφεραν κάτι ούτε για την είσοδό μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ», δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, Νίκος Δένδιας, με συνέντευξή του, στον ΑΝΤ1.
Και με υψηλούς αντιπολιτευτικούς τόνους, υπογράμμισε: «Σε όλους τους στόχους που έθεσε η κυβέρνηση, δεν έφερε κάτι σημαντικό. Μόνο επώδυνα μέτρα».

»Περιμένουμε μέσα στο 2017 βελτίωση της ζωής των πολιτών; Οποιοσδήποτε σοβαρός άνθρωπος θα πει όχι», παρατήρησε και είπε: «Η κυβέρνηση αυτή έχει φέρει μόνο ελάττωση της ζήτησης, άρα περισσότερη λιτότητα, και δεν έχει τη διαχειριστική επάρκεια να βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ταυτόχρονα, ανέφερε: «Εμείς το χρέος θα το βάζαμε μετά τις γερμανικές εκλογές. Φάνηκε ότι απλώς αναλώθηκε διαπραγματευτικό κεφάλαιο από το παράθυρο. Εμείς θα είχαμε τελειώσει γρήγορα την αξιολόγηση, θα είχαμε μπει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, δεν θα είχαμε αναγκαστεί να πάρουμε τα μέτρα και άρα θα ήταν μια τελείως διαφορετική πραγματικότητα. Με τον κ. Σόιμπλε έχουμε διαπραγματευτεί εντίμως. Όχι ως υπήκοοι. Δεν του δώσαμε το σύνολο της ελληνικής περιουσίας για 100 χρόνια ούτε το σύνολο του τραπεζικού συστήματος για 36 χρόνια. Αυτοί που κατηγορούσαν εμάς ως «εθελόδουλους», «γερμανοτσολιάδες» και «δοσίλογους», πρέπει τώρα, κατ’ ελάχιστον, να καταπιούν τα λόγια τους».

»Θυμάστε τις ακραίες εκφράσεις του ’13 και του ’14; Θυμάστε τι λεγόταν; Από τους ίδιους που τώρα παρέδωσαν το σύνολο της ελληνικής περιουσίας για 100 χρόνια, κάτω από αυτό το Υπερταμείο, του οποίου το Διοικητικό και Εποπτικό Συμβούλιο στην πραγματικότητα ορίζεται από τους ξένους», παρατήρησε.

Ο κ. Δένδιας, τόνισε ό,τι: Με αυτό το κυβερνητικό σχήμα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει πια εκλείψει πια κάθε ελπίδα βελτίωσης της ζωής του πολίτη. Πρέπει, λοιπόν, να κάνουμε κάτι άλλο. Στην Δημοκρατία το μόνο «άλλο» που προβλέπει το σύστημα ως διέξοδο είναι οι εκλογές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να ερχόταν ο Πρωθυπουργός σύντομα στη Βουλή και να λογοδοτήσει επί της διαπραγμάτευσης την οποία διεξήγαγε», επεσήμανε και ανέφερε σχετικά: «Η Εθνική Αντιπροσωπεία, στο αξιακό πλαίσιο της κυβέρνησης, βρίσκεται μετά τις γραμματείες των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση».

Καταλήγοντας ο πρώην Υπουργός, είπε: «Εύχομαι όλες αυτές οι συναντήσεις (που κάνει τώρα ο Πρωθυπουργός με τους πολιτικούς αρχηγούς) να είχαν γίνει τον Γενάρη του ’15, όταν τότε μπαίνανε τα θεμέλια της διαπραγματευτικής τακτικής. Τότε η κυβέρνηση δεν μας άκουσε, έκανε ακριβώς το ανάποδο από ό,τι τη συμβουλεύαμε και πληρώνουμε τώρα το φέσι».

Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης