«Υπήρξαν και λάθη τακτικής και λάθη εκτιμήσεων, αλλά υπήρξε ταυτόχρονα μια κατάθεση ψυχής και κατάθεση ειλικρίνειας, η οποία παρακολούθησε όλο αυτό το εγχείρημα και το παρακολουθεί και τώρα και με αυτήν την έννοια αυτή είναι η εγγύηση, δηλαδή η διάθεσή μας και η ειλικρίνεια με την οποία ερχόμαστε σε επαφή με τον κόσμο» ανέφερε το πρωί της Δευτέρας ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης.

«Αναγνωρίζουμε επί της ουσίας και λάθη και προβλήματα και ταυτόχρονα εγγυόμαστε ότι είμαστε μια πολιτική δύναμη που μπορεί να κρατήσει ακόμη καλύτερα τώρα πια το τιμόνι της χώρας» δήλωσε χαρακτηριστικά στο Mega.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στη Λαϊκή Ενότητα έκανε λόγο για «διάσπαση φίλων και συντρόφων», ωστόσο εκτίμησε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αυτό.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημά μας είναι να επανασυσπειρώσουμε το χώρο της νεολαίας, των φτωχοποιημένων νέων στρωμάτων, τους μεσαίους που υπέστησαν απομείωση εισοδημάτων ή αυτούς που έχουν μια αρνητική προσδοκία, από τον χώρο της αγροτιάς, τους συνταξιούχους» σημείωσε.

Ο κ. Βούτσης επισήμανε ότι μετά την αποχώρηση των στελεχών αυτών από το κόμμα υπήρξε μια μεταβατική φάση για τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έκλεισε, όπως είπε, το Σαββατοκύριακο με την πανελλαδική σύσκεψη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τόνισε ακόμη ότι η κυβέρνηση Τσίπρα έκανε ό,τι μπορεί για να τιμήσει το «όχι» του δημοψηφίσματος, ωστόσο υπήρξαν «υπέρτερες δυνάμεις», σημειώνοντας «το σχέδιο Grexit μαζί με το Ταμείο που ανακάλυψε τελευταία στιγμή ο Σόιμπλε για να δυσχερανθεί η τελευταία φάση της διαπραγμάτευσης».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης