Ως μη ρεαλιστικές χαρακτήρισε τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα από τη ΔΕΘ η Ντόρα Μπακογιάννη. Σε δηλώσεις της η κα. Μπακογιάννη είπε μεταξύ άλλων ότι «αυτό που εξήγγειλε ο κ. Τσίπρας είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που είπε στο Κόμο. Εκεί, είπε ότι δεν θα επιστρέψουμε στην πολιτική των ελλειμμάτων, αλλά αυτά που εξήγγειλε χθες ήταν επιβεβαίωση της πολιτικής των ελλειμμάτων. Θα πάμε σε ένα έλλειμμα περίπου 12-15 δις. ευρώ.

Είναι κρίμα ότι μετά από μια τέτοια κρίση η κατάρα της Μεταπολίτευσης – δηλαδή ότι όποιος ήταν αντιπολίτευση έταζε λαγούς με πετραχήλια και όταν κυβερνούσε μετά έλεγε ότι παρέλαβε καμμένη γη – συνεχίζει να υπάρχει από έναν νέο άνθρωπο, 40 ετών, όπως είναι ο κ. Τσίπρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ευθύνη η δική μας είναι πολύ μεγάλη. Κάποιοι από εμάς, έχουν μια υποχρέωση να πουν ανοιχτά στον κόσμο τι θα μας περιμένει αν αύριο το πρωί γίνει αυτή η κυβερνητική αλλαγή. Στη δημοκρατία, δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Θα έρθει κάποιος άλλος (αν φύγει η κυβέρνηση). Το κόστος, όμως, είναι πολύ μεγάλο – το κόστος προσαρμογής μεταξύ του αιθεροβάμονος και του ρεαλιστή. Και αυτό είναι πάντοτε ο εφιάλτης μου… Πρέπει να δώσουμε εμείς, από τη δική μας πλευρά, τη μάχη για να μπορέσουμε να πείσουμε γι’ αυτήν την πολιτική, παρά τα λάθη μας. Διότι σίγουρα έχουμε κάνει και λάθη και δεν υπάρχει γι’ αυτό καμία αμφιβολία.

Αυτά πρέπει να διορθώσουμε σήμερα και να προχωρήσουμε με αποφασιστικότητα μπροστά. Σίγουρα υπάρχει ένα αυξημένο άγχος και μία κόπωση και είναι λογικό αυτό, διότι είναι δύσκολη η πολιτική που ασκούμε και επηρεάζει και τους ανθρώπους και είναι κακός σύμβουλος, από εκεί και πέρα, ο φανατισμός».

Η κα. Μπακογιάννη ζήτησε να συγκληθεί η Κ.Ο. της ΝΔ προκειμένου να υπάρξει ένας ουσιαστικός διάλογος μεταξύ των βουλευτών, διότι «οι βουλευτές είναι αυτοί που έχουν την τύχη της Ελλάδας στα χέρια τους σήμερα. Αυτοί πρέπει να αποφασίσουν, να ακουστούν οι προβληματισμοί, να διορθώσουμε πορεία σε κάποια θέματα – π.χ. φορολογία, όπου έχετε βαρεθεί να με ακούτε να το λέω. Κάποια πράγματα πρέπει να τα διορθώσουμε, γρήγορα και αποτελεσματικά. Το κλίμα και η εικόνα που αναδύουν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες είναι προβληματικά. Πιστεύω ότι με έναν τρόπο ο κ. Τσίπρας έχει πιστέψει ότι μπορεί να τα κάνει πράξη όσα λέει. Το ότι ο κ. Ντράγκι π.χ. δεν του είπε «τι λες, βρε παιδάκι μου;», εξελήφθη ως σιωπηλή, ενδεχομένως, αποδοχή», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης