Η Αθήνα μπορεί να σταθεί στα πόδια της χωρίς τη χορήγηση ενός τρίτου πακέτου στήριξης, ύψους 30-50 δισ. ευρώ. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει ο επικεφαλής του Eurogroup μέσω συνέντευξής του στο ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο RTLZ.

Ουσιαστικά, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ διέψευσε τον Ισπανό υπουργό Οικονομικών Λούις Ντε Γκίντος, ο οποίος είχε επισημάνει πριν από δύο ημέρες πως «έχουν ήδη ξεκινήσει σε επίπεδο κρατών – μελών της Ευρωζώνης οι συζητήσεις για ένα τρίτο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας». Ο Ολλανδός υπουργών Οικονομικών χαρακτήρισε επίσης «απολύτως ψευδή τα δημοσιεύματα που θέλουν την Ελλάδα να χρειάζεται ένα τρίτο πακέτο στήριξης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όταν το υφιστάμενο πρόγραμμα ολοκληρωθεί με μια αγαστή συνεργασία Ελλάδας – Ευρωζώνης και εφόσον η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερη βοήθεια, είμαστε έτοιμοι να το εξετάσουμε. Δεν έχουμε συζητήσει κάτι συγκεκριμένο και σίγουρα δεν γνωρίζω κάτι σχετικό με χρηματικά ποσά» τόνισε.

Παράλληλα, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ φρόντισε να εκφράσει με έμμεσο τρόπο τη δυσαρέσκεια του για τις εξαγγελίες της ελληνικής κυβέρνησης, επισημαίνοντας:

«Υπάρχει πολλή ρητορική στο εσωτερικό (της Ελλάδας). Κέρδισαν τις εκλογές με πολλές υποσχέσεις τις οποίες δεν έχουν τα χρήματα να υλοποιήσουν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης