Στόχος του Eurogroup είναι η Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη, και η Αθήνα, που έχει πραγματοποιήσει μια τεράστια προσπάθεια, θα πρέπει να εφαρμόσει οικονομικές μεταρρυθμίσεις, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας της Ισπανίας Λουίς ντε Γκίντος.

«Κανένας δεν εύχεται την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, αλλά θα πρέπει να γίνουν σεβαστοί οι κανονισμοί» είπε ακόμη σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα «El Paίs».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό περιλαμβάνει μια λίστα από μεταρρυθμίσεις τις οποίες είμαστε έτοιμοι να αναλύσουμε με ευελιξία. Αλλά ο στόχος του Eurogroup είναι η Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη» δήλωσε ο ντε Γκίντος. «Η Ελλάδα έχει κάνει μια τεράστια προσπάθεια, αλλά αυτό που απομένει να πραγματοποιήσει είναι οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Η ελληνική οικονομία δεν είναι παραγωγική, δεν είναι ανταγωνιστική και δεν δημιουργεί συνθήκες ανάπτυξης, εξαιτίας των κινήτρων που υιοθετήθηκαν».

Η Ελλάδα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις εδώ και μερικές ημέρες στις Βρυξέλλες με τους πιστωτές της, την ΕΕ και το ΔΝΤ, σχετικά με τη λίστα μεταρρυθμίσεων που καταθέτει η Αθήνα για τη συνέχιση του ελληνικού προγράμματος.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή, οι διαβουλεύσεις ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και στους εκπροσώπους των θεσμών σε επίπεδο Brussels Group, που ξεκίνησαν την Πέμπτη 30 Απριλίου, θα συνεχιστούν μέχρι σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχουμε χάσει υπερβολικά πολύ χρόνο, αλλά ελπίζω ότι αυτές τις ημέρες συντελέστηκε αξιοσημείωτη πρόοδος» πρόσθεσε ο ντε Γκίντος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης