«Εφικτή» χαρακτηρίζει τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και θεσμών εντός του Μαΐου ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόφσκις. Μεταξύ των υπολοίπων ο Ευρωπαίος αξιωματούχος τόνισε πως η χώρα μας «έχει υπερβεί τους στόχους ως προς το ύψος των δημοσιονομικών πλεονασμάτων και ως εκ τούτου υπάρχει η βάση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες ο κ. Ντομπρόφσκις τόνισε χαρακτηριστικά ότι αυτή η εξέλιξη έχει επικυρωθεί και από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, συνεπώς «είναι εφικτή η επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, ενδεχομένως εντός του Μαΐου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ερώτηση την οποία του έγινε από δημοσιογράφο σχετικά με το ζήτημα της συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν απάντησε ότι επί του θέματος βάση είναι το θεσμικό πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, το οποίο ορίζει πως το ΔΝΤ συμμετέχει στο μέτρο του δυνατού στα προγράμματα στήριξης των χωρών της Ευρωζώνης, καθώς και οι αποφάσεις του Eurogroup στη Βαλέτα της Μάλτας.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης