Ο εκπρόσωπος της Κ. Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης πρότεινε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του μνημονίου να ολοκληρωθεί στις 07.00 το πρωί της Παρασκευής. Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου προέβαλλε αντιρρήσεις και αντιπρότεινε να εξαντληθεί ο προβλεπόμενος χρόνος συνεδρίασης για τη συγκεκριμένη διαδικασία, δηλαδή να γίνει συζήτηση διάρκειας… δέκα ωρών!

««Αν καταψηφιστεί η πρόταση να εξαντληθεί το δεκάωρο, τότε θα εξετάσουμε τί ώρα θα τελειώσουμε. Υπάρχει άπλετος χρόνος αν ξεκινήσουμε στις 03.30, ακόμη και με το χρονικό περιθώριο που έθεσε ο υπουργός (σ.σ. εννοεί την έναρξη του Eurogroup που έθεσε ο κ.Τσακαλώτος, και είναι προγραμματισμένο για τις 16.00 το απόγευμα της Παρασκευής) να εξαντληθεί το χρονικό περιθώριο» είπε χαρακτηριστικά η κα. Κωνσταντοπούλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βουλευτές… εν χορώ ζητούσαν να γίνει ψηφοφορία επί των δύο προτάσεων (Κωνσταντοπούλου και Φίλη). Τελικώς αποφασίστηκε να ισχύσει η πρόταση του κ. Φύλη.

Με την ανακοίνωση της απόφασης, η κα. Κωνσταντοπούλου εξέφρασε τη θλίψη της για τη δήλωση που είχε κάνει κατά το παρελθόν ότι «αυτή η Βουλή, μνημόνιο δεν θα ψηφίσει». «Ζητώ συγγνώμη για την πλάνη μου αυτή» είπε και παρέδωσε την έδρα του προεδρείου στον κ. Μητρόπουλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης