«Διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν πολύ σημαντικές καταστροφές και στην αγροτική παραγωγή και σε κατοικίες και σε άλλες υποδομές», υπογράμμισε ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας, από το Ραψομμάτη Μεγαλόπολης, ολοκληρώνοντας την επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου στις πληγείσες περιοχές από την θεομηνία στην Αρκαδία, όπου τον συνόδευαν ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Φάνης Κουρεμπές.

Ο υφυπουργός, σε δηλώσεις που έκανε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ σημείωσε ότι από την Κυριακή η πολιτεία έχει δραστηριοποιηθεί, για να αντιμετωπιστούν οι ζημιές από τη θεομηνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορικά με την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων ο κ. Μπαλάφας τόνισε χαρακτηριστικά: «Θα δοθούν χρήματα αφού γίνουν οι εκτιμήσεις των ζημιών, γιατί και στο παρελθόν όπως μου επεσήμαναν και κάτοικοι των περιοχών, δεν αξιοποιήθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα χρήματα. Πλέον δεν υπάρχει τέτοια πολυτέλεια και πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Πρόσθεσε δε ότι, «δεν ήρθαμε, είδαμε και φεύγουμε, γιατί δεν συναντάμε τέτοια θεομηνία συχνά, άλλωστε όπως μου είπαν οι κάτοικοι ανάλογο φαινόμενο έχει να συμβεί πάρα πολλές δεκαετίες».

Ο υφυπουργός είπε ακόμη πως ήταν αδύνατο να επισκεφθεί όλες τις περιοχές και υπογράμμισε ότι, «η προσπάθεια αρχίζει σήμερα για να επουλώσουμε τις μεγάλες πληγές που προκάλεσε η κακοκαιρία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης