Σχόλιο στο Τwitter για την επέτειο μνήμης του θανάτου του σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιακή έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Σαν σήμερα, πριν από 12 χρόνια, ο σμηναγός Κωνσταντίνος Ηλιάκης έχασε τη ζωή του υπερασπιζόμενος την εθνική μας κυριαρχία στο Αιγαίο. Το ελάχιστο που οφείλουμε να κάνουμε για αυτούς τους ήρωες είναι να τιμούμε τη μνήμη τους» έγραψε στον λογαριασμό του ο πρόεδρος της ΝΔ.
Ο θάνατος του Κ. Ηλιάκη
Ήταν μεσημέρι της 23ης Μαΐου του 2006 όταν έξι τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο, κατευθυνόμενα προς την Κρήτη.

Δυο ελληνικά F-16 απογειώθηκαν από την βάση της Σούδας με σκοπό να τα αναχαιτίσουν.Τα F-16 πλησίασαν τα τουρκικά μαχητικά θέολοντας να προχωρήσουν σε αναγνώριση και εικονική αναχαίτιση, λόγω παραβίασης του FIR Αθηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο σμηναγός κωνσταντίνος Ηλιάκης, ένας από τους δυο Έλληνες πιλότους, πλησίασε την μια τριάδα των τουρκικών αεροσκαφών.

Ο Τούρκος πιλότος έκανε επιθετικούς και επικίνδυνους χειρισμούς που προκάλεσαν μια πραγματική αερομαχία πάνω από το Αιγαίο. Το αποτέλεσμα αυτών των επιθετικών χειρισμών, ήταν ο διεμβολισμός του αεροσκάφους του σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη.

Τα δυο αεροπλάνα κατέπεσαν στο Αιγαίο. Ο Τούρκος πιλότος έπεσε στη θάλασσα και σώθηκε από ένα δεξαμενόπλοιο που έπλεε εκεί κοντά. Ο Κωνσταντίνος Ηλιάκης και το αεροσκάφος του όμως δεν βρέθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι προσπάθειες ανέυρεσης του ελληνικού F-16 και του πιλότου του, συνεχίζονταν από τη θάλασσα. Τέσσερα πλοία, μια φρεγάτα, δυο κανονιοφόροι και ένα υδρογραφικό, έψαχναν απεγνωσμένα τα συντρίμμια και τον σμηναγό Ηλιάκη.

Στις 6 το απόγευμα η φρεγάτα «Λήμνος» εντόπισε νεκρό τον σμηναγό Ηλιάκη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης