«Ο λαός μας εξακολουθεί να ζει τη συνέχεια της μνημονιακής αντιλαϊκής πολιτικής, με ολίγον αριστερό περιτύλιγμα» δήλωσε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας αποτιμώντας τη μέχρι στιγμής διαμορφωθείσα κατάσταση.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Κύπρος», ο κ. Κουτσούμπας εστίασε τη θέση και τον ρόλο του ΚΚΕ, στις παρούσες συνθήκες, στη δράση για την οικοδόμηση μιας μεγάλης κοινωνικής λαϊκής συμμαχίας «για να έρθει πραγματικά ο λαός στην εξουσία», στην προσπάθεια ανάπτυξης της ταξικής πάλης, στην αποκάλυψη του ρόλου της «νέας αστικής κυβέρνησης», στη συνεχή ιδεολογική διαπάλη με το ρεφορμιστικό και οπορτουνιστικό ρεύμα και με το ναζιστικό φασιστικό ρεύμα και στη συνεχή προσπάθεια για ανασύνταξη του κινήματος «και με ετοιμότητα αντιμετώπισης όλων των πιθανών ενδεχόμενων κατάληξης της διαπραγμάτευσης, καθώς και τους πιθανούς ελιγμούς της κυβέρνησης με δημοψηφίσματα ή εκλογές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Γι’ αυτό στο κάλπικο δίλημμα: συμφωνία με το νέο αντιλαϊκό πρόγραμμα ή κρατική χρεοκοπία, προβάλλουμε τη μοναδική ελπιδοφόρα και ρεαλιστική διέξοδο, με οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης για κατάργηση όλων των μνημονίων και εφαρμοστικών νόμων, για μέτρα ανακούφισης του λαού, για ρήξη με την ΕΕ, τα μονοπώλια και την εξουσία τους, σε συμπαράταξη και συσπείρωση με το ΚΚΕ» πρόσθεσε.

Παράλληλα, είπε ότι η κυβέρνηση μέχρι στιγμής έχει τη στήριξη της πλειοψηφίας της αστικής τάξης της χώρας, του ΣΕΒ, των ομίλων, ενώ η ανομοιογένεια της αφορά στα συμφέροντα διαφορετικών τμημάτων της αστικής τάξης που υπηρετεί.

«Λαϊκές ανάγκες και κέρδη των λίγων δεν συμβιβάζονται. Γι’ αυτό και κοροϊδεύουν όσοι λένε ότι από τη διαπραγμάτευση με την ΕΕ, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ τους καπιταλιστικούς αυτούς οργανισμούς που είναι και οι δανειστές-εταίροι της κυβέρνησης, μπορούν να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες» ανέφερε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης