Ο εκπρόσωπος τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες της πρωτοβουλίας Brain Gain, που στοχεύει να ενισχύσει τη σύνδεση των Ελλήνων του εξωτερικού με τη χώρα ώστε να συνεισφέρουν δημιουργικά στην Ελλάδα.

Στην εκδήλωση, η οποία θα ξεκινήσει την Παρασκευή 9/12 στις 6:00 μ.μ. τοπική ώρα, τα ιδρυτικά μέλη της πρωτοβουλίας, Ορέστης Ομράν και Νίκος Θεοδωράκης θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα της τελευταίας έρευνας που διεξήγαγε η πρωτοβουλία διαδικτυακά για να αναδειχθούν οι αιτίες φυγής ικανών νέων Ελλήνων στο εξωτερικό και οι προϋποθέσεις που θα έθεταν για να επιστρέψουν στη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, οι κ. Ομράν και Θεοδωράκης θα κάνουν μία αποτίμηση των πεπραγμένων της πρωτοβουλίας μέχρι σήμερα, ενώ αναμένεται να οριστούν και περαιτέρω υπεύθυνοι για να συντονίσουν τους τομείς δράσεις του τοπικού hub των Βρυξελλών.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τη σελίδα του Brain Gain στο Facebook, ενώ οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης συνιστούν σε όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση από κοντά, να προσέλθουν στο Κοινοβούλιο από τις 5:30 μ.μ., καθώς αναμένεται μεγάλη προσέλευση.

Η πρωτοβουλία Brain Gain δημιουργήθηκε από Έλληνες και Ελληνίδες νέους επιστήμονες και επαγγελματίες του εξωτερικού. Η μετατροπή του «brain drain» σε «brain gain» είναι ο θεμελιώδης στόχος της πρωτοβουλίας, η οποία απευθύνεται σε οποιονδήποτε ζει ή εργάζεται στο εξωτερικό και θέλει να προσφέρει στη δημιουργική αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού που έχασε η Ελλάδα.
Η πρωτοβουλία οργάνωσε μια πολύ πετυχημένη εκδήλωση τον Ιούλιο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου η μαζική προέλευση νέων Ελλήνων επιστημόνων και επαγγελματιών που ζουν κι εργάζονται στην πρωτεύουσα του Βελγίου αποτέλεσε απόδειξη της θέλησής τους να συμβάλλουν στην αναστροφή της φυγής νέων που υφίσταται η χώρα τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης