Την πλήρη στήριξη του επιτρόπου Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί έχει η θέση της Επιτροπής για το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ, όπως ανέφερε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Η επιστολή της Επιτροπής ήταν πολύ σαφής» δήλωσε ο κ. Σχοινάς, υπενθυμίζοντας ότι φέρει την υπογραφή τριών επιτρόπων (Π. Μοσκοβισί, Β. Ντομπρόβσκις και Μ. Τάισεν) και ως εκ τούτου το περιεχόμενό της δεν μπορεί να υποτιμηθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι η Επιτροπή έχει ήδη λάβει την απάντηση από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το θέμα θα απασχολήσει και το Eurogroup του Σεπτεμβρίου.

Στη συνέχεια τόνισε ότι η Κομισιόν εδώ και καιρό υπογραμμίζει την ανάγκη να υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις που σχετίζονται με τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού κράτους και της δημόσιας διοίκησης και πως μέσα σε αυτές περιλαμβάνεται και η ανάγκη «αποπολιτικοποίησης της ελληνικής διοίκησης».

«Η Επιτροπή, ως ζήτημα αρχής, δεν σχολιάζει εθνικές νομικές διαδικασίες» ανέφερε ο Μ. Σχοινάς, ωστόσο σημείωσε ότι η Κομισιόν ανησυχεί για τις αναφορές σε ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης που αμφισβητούν την αξιοπιστία της ΕΛΣΤΑΤ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Eurostat και η Επιτροπή είναι οι αρμόδιες αρχές» επεσήμανε ο κ. Σχοινάς και πρόσθεσε ότι τόσο στην επιστολή όσο και στις δηλώσεις της επιτρόπου Απασχόλησης Μ. Τίσεν, την περασμένη Τετάρτη, υπογραμμίζεται ότι η αξιοπιστία των ελληνικών στατιστικών στοιχείων της περιόδου 2010-2015 είναι «υπεράνω κάθε αμφιβολίας».

Καταλήγοντας, ο κ. Σχοινάς δήλωσε ότι το ελληνικό πρόγραμμα προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στην αξιοπιστία των ελληνικών στοιχείων και ότι η αξιοπιστία των στατιστικών στοιχείων είναι προς το κοινό συμφέρον της Ε.Ε. και της Ελλάδας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης