«Έγινε ένα λάθος, εντάξει, ζήτησε συγγνώμη. Δεν θέλω να κάνω σχόλιο, παρά να πω ότι εγώ τιμώ έναν άνθρωπο που πραγματικά έχει δώσει τη ζωή του» είπε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής κληθείς να σχολιάσει το θέμα που έχει προκύψει με το ολίσθημα του Γιάννη Μουζάλα που αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία» και την οργισμένη αντίδραση Καμμένου ο οποίος ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Μετανάστευσης.

«Ο κ. Μουζάλας είναι ένας άνθρωπος εργατικός, αθόρυβος, δουλεύει από το πρωί έως το βράδυ και θα τολμούσα να πω και κάτι που δεν το ξέρουν πολλοί και με αρκετά προβλήματα της προσωπικής του υγείας ο άνθρωπος, τρέχει, κοπιάζει και έγινε ένα λάθος, το οποίο αναγνώρισε, νομίζω με έναν τέτοιο τρόπο ειλικρινή, που περισσεύει να κάνω άλλο σχόλιο, γιατί θα αδικούσε έναν άνθρωπο που έχει δώσει τη ζωή του σε αυτή την προσπάθεια. Διότι σε τελική ανάλυση, πατριωτισμός είναι να κάνεις κάτι που να μην δίνει το δικαίωμα σε άλλους να αναφέρονται αρνητικά στην πατρίδα σου και αυτό το κάνει ο κ. Μουζάλας. Έγινε ένα λάθος, εντάξει, ζήτησε συγγνώμη. Δεν θέλω να κάνω σχόλιο, παρά να πω ότι εγώ τιμώ έναν άνθρωπο που πραγματικά έχει δώσει τη ζωή του» είπε ο κ. Κουρουμπλής σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Flash 96.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς σχετικά με την άποψη του κ. Καμμένου ότι ο κ. Μουζάλας πρέπει να παραιτηθεί, ο κ. Κουρουμπλής είπε: «Κατανοώ τις ευαισθησίες του κ. Καμμένου, αλλά νομίζω ότι μπορεί να ξεπεραστεί το θέμα αυτό».

Ο κ. Κουρουμπλής, αναφέρθηκε και στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για τον χειρισμό της προσφυγικής κρίσης. «Να σας ρωτήσω κάτι, έχετε δει κανέναν πρόσφυγα στο δρόμο; Τότε; Δηλαδή τι να κάνουμε άλλο; Τι θα έκανε η Νέα Δημοκρατία και τι έκανε η Ν.Δ. τόσο καιρό; Εγώ σας λέω ότι με δυσκολία, με αδυναμίες, με παραλείψεις, γίνεται ένα γιγαντιαίο έργο να τακτοποιήσεις χιλιάδες ανθρώπους, όλοι ασχολούμαστε με αυτά τα ζητήματα… Το μόνο πρόβλημα που προκύπτει με ένταση είναι στην Ειδομένη. Και αυτό δεν είναι ανεξήγητο, διότι παρεμβάσεις δεν μπορείς να κάνεις, πρέπει να ξέρει ο κόσμος ότι η γη ανήκει σε ιδιώτες, είναι οργωμένα χωράφια που θέλουν να τα σπείρουν, δεν μπορείς να πας να ρίξεις χαλίκια, να φτιάξεις βάσεις, να βελτιώσεις κατά κάποιο τρόπο τις συνθήκες της ζωής αυτών των ανθρώπων. Και από την άλλη μεριά υπάρχει μία ισχυρότατη παράμετρος, οι άνθρωποι αυτοί, όπου και να τους πας, δεν θέλουν να φύγουν από τον άξονα Αττική – Ειδομένη. Οι άνθρωποι αυτοί θέλουν να έχουν στραμμένο το μυαλό τους και το βλέμμα τους στα σύνορα. Ελπίζουν, διότι θεωρούν ότι κάποια στιγμή θα ανοίξουν τα σύνορα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης