Στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο και την εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» παραχώρησε συνέντευξη ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος.

Αναφερόμενος στο περιστατικό που συνέβη στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου το 1996, και πάνω σε ένα ξέσπασμα εκσφενδόνισε μία καρύδα στον κ. Κολλάτο, ο κ. Μιχαλολιάκος δήλωσε: «Δεν πέταξα την καρύδα στον Κολλάτο, αλλά στο τραπέζι. Δεν ήθελα να χτυπήσω τον Κολλάτο. Ήξερα πολύ καλά πού την έριχνα, διότι ήθελα να φύγω εκείνη τη στιγμή, είχε πει μια πολύ βαριά κουβέντα για μένα. […] Να σας πω ότι μετά από κάποια χρόνια συνάντησα τον κ. Κολλάτο και του εξέφρασα τη λύπη μου για το περιστατικό. (Αλλά) όταν λες κάποιον ανάγωγο, του βρίζεις την οικογένειά του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μίλησε και για το περιστατικό κατά τη διάρκεια του οποίου είχε αποκαλέσει «ρεμάλι» κατά την 29η Μαΐου έναν άνδρα των ΜΑΤ γιατί δεν κάθισε προσοχή όταν τα μέλη της Χρυσής Αυγής τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο, με αφορμή εκδήλωση για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης. Ο κ. Μιχαλολιάκος χαρακτήρισε το γεγονός ως: «Προβοκάτσια προεκλογική που έστησαν κάποιοι κύριοι». «Μας είχαν δώσει άδεια να καταθέσουμε στεφάνι και μετά μας είπαν ότι δεν μπορείτε να το καταθέσετε. Αυτό έγινε για να επιτεθούμε εμείς που ήμασταν 4.000 άτομα, σε αυτά τα 40 άτομα των ΜΑΤ και τελικά επιλέξαμε να πούμε τον Εθνικό Ύμνο και να φύγουμε».

Όσο για παλαιότερο εγκλεισμό του στη φυλακή είπε: «Ήμουν στη φυλακή για πολιτικούς λόγους. Έχω περάσει από τα λεγόμενα επαναστατικά μονοπάτια, αλλά τελικά πιστεύω ότι δεν οδηγούν πουθενά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο εθνικός διχασμός είναι γνώρισμα του ελληνικού έθνους. Εγώ πιστεύω ότι η Ελλάδα είναι πλούσια χώρα με έξυπνους ανθρώπους, αλλά όλα αυτά έχουν ξεπουληθεί από ένα σάπιο πολιτικό σύστημα», πρόσθεσε σε άλλο σημείο της συζήτησης.

Όσο για το αν αποκηρύσσει τη Σβάστικα, τον Χίτλερ και τον Ναζισμό, ο κ. Μιχαλολιάκος δήλωσε: «Δεν ταυτίζομαι με όλα αυτά τα πράγματα. Αυτά που είδατε ήταν κάποια κείμενα του 1992 και δεν ήταν όλα δικά μου. Η δική μου προσέγγιση ήταν καθαρά ιδεολογικού χαρακτήρα και είμαι κατά των εγκλημάτων πολέμου των Γερμανών και τα καταδικάζω και καταδικάζω και το κράτος του κέντρου που δεν ζήτησε ποτέ τις αποζημιώσεις. Εκεί που είναι το σκάνδαλο είναι το κατοχικό δάνειο. Εδώ η ΝΔ είχε πρωθυπουργό το Ράλλη που ήταν γιος του κατοχικού πρωθυπουργού, εγώ εκπροσωπώ την κατοχή;!».

«Αυτός ο χαιρετισμός (σ.σ. ο ναζιστικός) δεν είναι μόνο γερμανικός, ήταν ο χαιρετισμός όλων των εθνικιστών του μεσοπολέμου. Και εγώ τον έκανα στο Δημοτικό Συμβούλιο (της Αθήνας). Με προκάλεσαν και τον έκανα. Μου αρέσει η προβοκάτσια», πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Άλλο Καρατζαφέρη δεν θα βρείτε σε εμένα, εμείς τσόντα δεν θα είμαστε. Εμείς θα αγωνιστούμε για τις ιδέες μας, απέναντι στο σύστημα, αλλά με νόμιμο τρόπο», τόνισε σε άλλο σημείο της συνέντευξης.

Όσο για το αν φοβήθηκε το προεκλογικό κόστος από το περιστατικό, δήλωσε: «Εμείς το χειριστήκαμε με αξιοπρέπεια. Δεν φοβήθηκα τις εκλογές καθόλου, δεν είμαι ψηφοθήρας. Το μόνο που φοβήθηκα ήταν οι συνέπειες για τον Ηλία Κασιδιάρη. […] Εκείνο το πρωί αισθάνθηκα ότι δεν είμαι σε χώρα, αλλά στη Μπανανία. Αν είναι δυνατόν!, έβγαλε ανακοίνωση η προεδρία της δημοκρατίας και για τους καρκινοπαθείς που δεν έχουν φάρμακα δεν λένε τίποτα».

Τέλος, για το θέμα των παράνομων μεταναστών και τις επιθέσεις που έχουν δεχθεί εκείνοι, όπως το πρόσφατο περιστατικό κατά το οποίο τέσσερις Αιγύπτιοι έπεσαν θύματα ρατσιστικής επίθεσης, με έναν εξ αυτών να τραυματίζεται σοβαρά στο κεφάλι και να χρειαστεί νοσηλεία, ήταν κατηγορηματικός πως οι επιθέσεις δεν γίνονται από μέλη της Χρυσής Αυγής.

«Δεν είμαστε εμείς. […] Ευτυχώς που έχουμε τόσο ηλίθιους δημοσίους υπαλλήλους που φαίνεται ότι κάνουν προβοκάτσια. […] Αυτό που ξέω είναι ότι σε όλες τις γειτονιές ότι υπάρχουν συμπλοκές μεταξύ Ελλήνων και λαθρομεταναστών και ότι οι Έλληνες υποφέρουν από την εγκληματικότητα των μεταναστών. Τα μέσα ενημέρωσης δεν δείχνουν την ίδια ευαισθησία. Οι μετανάστες σφαγιάζουν τους Έλληνες», δήλωσε μεταξύ άλλων, ενώ χαρακτήρισε την πλειοψηφία των μεταναστών «δοσίλογους των Αμερικανών και για αυτό έφυγαν από τη χώρα τους. […] Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να ξεκουμπιστούν από την πατρίδα μας. Να τους πάρει η μαμά τους η Αμερική και να τους φιλοξενήσει, η Ελλάδα δεν μπορεί».

Δείτε το video…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης